Τιμά και γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού η Κυπαρισσία


Με λαμπρότητα και επισημότητα η έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, τιμά και γιορτάζει σήμερα την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού!
Χθες, παραμονή της εορτής, πλήθος πιστών  παρακολουθήσε το Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην «Πανηγυρίστρα». Στην περιοχή, αναμένονται περισσότερα από 25 λεωφορεία με πιστούς από την ευρύτερη περιοχή και την Αθήνα, για να προσκυνήσουν ευλαβικά το στολισμένο με βασιλικό Τίμιο Σταυρό και να ανάψουν ένα κεράκι στην Ιερά Εικόνα.
Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και ακολούθως θα γίνει λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας, συνοδεία μαθητών, πιστών και της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, στους δρόμους που εκτείνεται το πανηγύρι.
Η μεγάλη εμποροπανήγυρη του «Σταυρού» της Κυπαρισσίας έχει ήδη ξεκινήσει και σήμερα, όπως και αύριο, αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.
Θα διαρκέσει, δε, μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, και διαθέτει ποικιλία εμπορευμάτων σε προσιτές τιμές. Επίσης, λειτουργούν υπαίθρια σουβλατζίδικα αλλά και λούνα-παρκ, με πολλά παιχνίδια για μικρούς και μεγαλύτερους, ενώ διατίθενται και λαχταριστά γλυκίσματα και παγωτά.

του Ηλία Γιαννόπουλου