Το λιμάνι της Καλαμάτας κερδίζει το στοίχημα της κρουαζιέρας για το 2015


Προχθές κατέπλευσε με 1.315 επιβάτες το Costa Neoromantica
Το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica κατέπλευσε στο λιμένα Καλαμάτας προχθές το πρωί, προερχόμενο από το ιταλικό λιμάνι Reggio di Calabria, με 1.314 επιβάτες δέκα εθνικοτήτων και πλήρωμα αποτελούμενο από 621 άτομα, επικεφαλής του οποίου ήταν Ιταλός πλοίαρχος. Το πλοίο φέρει ιταλική σημαία και έχει ολικό μήκος 220 μέτρα.
Τους επισκέπτες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, τα μέλη της οποίας προσέφεραν στους τουρίστες χάρτες της πόλης και τους έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες.
Επίσης, στην υποδοχή μετείχαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Οι περισσότεροι επιβάτες του πλοίου επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, ενώ πολλοί προτίμησαν εκδρομές στην Αρχαία Μεσσήνη, το Μυστρά και την Αρεόπολη με λεωφορεία.
Με το συντονισμό του Δήμου Καλαμάτας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων προσέφεραν στους τουρίστες παραδοσιακά εδέσματα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στο χώρο του αναψυκτηρίου, ενώ όσοι επισκέπτες ήθελαν, είχαν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτα με άμαξα, από το λιμάνι προς το πάρκο με επιστροφή.
Το Costa Neoromantica απέπλευσε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με προορισμό τη Σμύρνη.

Νέες αφίξεις κρουαζερόπλοιων
Οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Καλαμάτας θα συνεχισθούν μέχρι τέλους του έτους. Συγκεκριμένα, αναμένονται επαναλαμβανόμενες αφίξεις του σκάφους Costa Neoromantica και μία άφιξη του Costa Classica. Τα σκάφη αυτά θα καταπλέουν στο λιμάνι της Καλαμάτας και θα παραμένουν επί πολλές ώρες, με προφανή οφέλη για την εμπορική κίνηση στην πόλη και στην περιοχή μας.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, Costa Classica 14.00 – 19.00, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, Costa Neoromantica 7.00 – 16.00, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, Costa Neoromantica 7.00 – 16.00, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, Costa Neoromantica 7.00 – 16.00, Τρίτη 4 Νοεμβρίου, Costa Neoromantica 7.00 – 16.00, Σάββατο 15 Νοεμβρίου, Costa Neoromantica 7.00–16.00, Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, Costa Neoromantica 7.00 – 16.00, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, Costa Neoromantica 7.00 – 16.00.
Επίσης, στον προγραμματισμό μίας μόνο εταιρείας περιλαμβάνονται περί τις 25 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τους πρώτους μήνες του 2015, ενώ την Καλαμάτα περιλαμβάνουν στους προορισμούς τους και άλλες εταιρείες.
Ο Δήμος γνωρίζει πως για το 2015 είναι προγραμματισμένες τουλάχιστον 50 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Καλαμάτας και ο δήμαρχος, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, είχε συνάντηση στον Πειραιά με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών του χώρου, με σκοπό την ενίσχυση των αφίξεων τέτοιων σκαφών στην Καλαμάτα.