Το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων το χειμώνα


Καθορίσθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, η εκ περιτροπής διανυκτέρευση τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και η εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες, των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων στη Μεσσηνία, κατά τη χειμερινή περίοδο, από 1/10/2014 έως 30/4/2015.
Η απόφαση καθορίσθηκε, σύμφωνα και με την εισήγηση του Σωματείου Βενζινοπωλών Μεσσηνίας «Ο Αριστομένης», ως εξής:
-Η εκ περιτροπής διανυκτέρευση πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις Κυριακές και αργίες θα διαρκεί κατά τη χειμερινή περίοδο (από 1η Οκτωβρίου έως και 30 Απριλίου) από ώρα 9.00 μ.μ. έως και 6.00 π.μ. της επομένης. Τα πρατήρια αυτά θα καλύπτουν ποσοστό 10% του συνόλου των πρατηρίων στη Μεσσηνία, λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της πληθυσμιακής κάλυψης του συνόλου του νομού.
-Η εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τις Κυριακές και αργίες θα διαρκεί κατά τη χειμερινή περίοδο από ώρα 6.00 π.μ. μέχρι 9.00 μ.μ. Τα πρατήρια αυτά θα καλύπτουν ποσοστό 25% του συνόλου των πρατηρίων στη Μεσσηνία, λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της πληθυσμιακής κάλυψης του νομού.
Οι πρατηριούχοι υποχρεούνται να αναρτήσουν, με δική τους ευθύνη, τις καταστάσεις διανυκτερεύσεων και ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες σε εμφανές μέρος των πρατηρίων τους.