Τσιγγάνες «ξάφριζαν» διαμερίσματα


Διαμερίσματα στην Καλαμάτα «είχαν ξετινάξει» από χρυσαφικά και χρήματα τρεις τσιγγάνες (δύο συννυφάδες και μία κουνιάδα) οι οποίες προφασίζονταν ότι πωλούν διάφορα είδη για να μπουν στις πολυκατοικίες, και μετά μπούκαραν σε διαμερίσματα.
Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχαν δικαστεί σε κάθειρξη 5 χρόνων έκαστη. Χθες η ποινή μειώθηκε σε φυλάκιση 3 ετών η καθεμία, με 3ετή ανατσολή.
Αστυνομικός κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2008 είχαν σημειωθεί στην Καλαμάτα αρκετές κλοπές σε διαμερίσματα, χωρίς να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Από την εμπειρία του κατέθεσε ότι αυτή είναι τακτική τσιγγάνων.
Τον Ιούνιο του 2008 ειδοποιήθηκαν από πολίτη, στην οδό Ανθέων, καθώς μέσα σε πολυκατοικία είχε εγκλωβίσει τις τρεις κατηγορούμενες (μία στον όροφο και δύο στο δώμα στην ταράτσα). Η Αστυνομία τις συνέλαβε, ενώ στο σπίτι της πρώτης βρέθηκαν κάποια κοσμήματα, εκ των οποίων δύο βραχιόλια αναγνωρίσθηκαν από ισάριθμες ιδιοκτήτριες που είχαν πέσει θύματα.
Κατά τις απολογίες τους, η πρώτη υποστήριξε ότι είχε τα χρυσαφικά από το γάμο της και ότι θα ήταν μάλλον ίδια με αυτά που είχε η γυναίκα την οποία έκλεψαν. Η δε δεύτερη είπε ότι έχει 5 παιδιά και πουλάει μικροαντικείμενα, αλλά ποτέ δεν έκλεψαν.
Το Δικαστήριο τις έκρινε ένοχες για κλοπές από κοινού κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα.
Β.Β.