10 χρόνια κάθειρξη σε 43χρονο για διακίνηση χασίς


Ποινή καθείρξεως 10 ετών, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας σε 43χρονο για διακίνηση χασίς καθ’ υποτροπή και χωρίς να έχει χαρακτηρισθεί τοξικομανής.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε έρευνα που έκαναν στο διαμέρισμά του στην Καλαμάτα, βρήκαν πάμπολλες συσκευασίες με ναρκωτικά.
Ειδικότερα, επάνω του βρήκαν ποσότητα 5,3 γραμμάρια χασίς. Στο διαμέρισμά του, βρήκαν 5 φακελάκια με λευκή σκόνη, όπου μετά την αποστολή τους στο Χημείο, προέκυψε πως το ένα περιείχε κοκαΐνη 0,1 γραμμαρίων.
Σε ντουλάπα κρεβατοκάμαρας, οι αστυνομικοί βρήκαν μια σακούλα με 69 γραμ. χασίς, ένα φύλλο περιοδικού με 9 γραμ. χασίς, άλλη μια σακούλα με 3,1 γραμ. και  σε ένα μπουφάν του το ποσό των 245 ευρώ.
Σε ντουλάπα άλλου δωματίου, βρήκαν δύο συσκευασίες 5,5 και 3,7 γραμμαρίων χασίς, ενώ σε γυάλινο βάζο βρήκαν 65 γραμμάρια καπνού εμπορίου με τρίματα χασίς.
Στην κουζίνα, επίσης, βρήκαν συσκευασίες με 2,6 και 1,1 γραμ. χασίς και σε ράφι βιβλιοθήκης, άλλες τρεις συσκευασίες, με συνολικά 1,6 γραμ. χασίς.
Στην απολογία του ο 43χρονος ισχυρίσθηκε ότι είναι χρόνιος χρήστης και ότι τα 69 γραμ. τα προμηθεύτηκε από ένα αλλοδαπό στην πλατεία Όθωνος. Για τις υπόλοιπες συσκευασίες, είπε πως απλώς ήταν ξεχασμένες σε διάφορα σημεία για.. ώρα ανάγκης.
Τελικά καταδικάσθηκε για διακίνηση ναρκωτικών από υπότροπο.
Β.Β.