18 μήνες φυλακή για ένα γάλα και ένα πακέτο μακαρόνια


Ένα κουτί γάλα εβαπορέ και ένα πακέτο μακαρόνια έκλεψε νεαρή τσιγγάνα από σούπερ μάρκετ στη Μεσσήνη και τόσο αυτή όσο και ο γαμπρός της, που ήταν μαζί, το πλήρωσαν ακριβά. Αμφότεροι καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ ο 23χρονος τσιγγάνος από τα Χριστούγεννα έχει μείνει στη φυλακή.
Η διευθύντρια του σούπερ μάρκετ εξήγησε πως αντιλήφθηκε τους δύο τσιγγάνους με ένα μικρό παιδί να κινούνται περίεργα εντός του καταστήματος και να κάνουν αρκετή ώρα. Όταν έφτασαν στο ταμείο, πλήρωσαν  κάποια λίγα πράγματα που είχαν πάρει, αλλά στην έξοδο ενεργοποιήθηκε το σύστημα ανίχνευσης κλεμμένων αντικειμένων. Η διευθύντρια τους σταμάτησε και, όπως κατέθεσε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, το μηχάνημα χτυπούσε μόνο όταν περνούσε η γυναίκα και κατάλαβε ότι κάτι έχει κρύψει στα ρούχα της. Της ζήτησε να αφήσει ό,τι έχει πάρει και δε θα ειδοποιήσει την Αστυνομία, όμως δέχτηκε έντονη αντίδραση από τον 23χρονο που ήταν μαζί της,  ο οποίος την έβρισε και την απείλησε. Παραμερίζοντάς τη, μάλιστα, έφυγαν. Η διευθύντρια έδωσε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους στην Αστυνομία, η οποία σύντομα τους εντόπισε και βρήκε πάνω στην 22χρονη το γάλα και τα μακαρόνια.
Στις απολογίες τους ο 23χρονος είπε ότι δεν είχε καταλάβει ότι η νύφη του είχε πάρει πράγματα, ενώ η 22χρονη, που ήταν έγκυος, ανέφερε ότι το έκανε γιατί τα δύο παιδιά που είχε τότε πεινούσαν και δεν είχε χρήματα.