59χρονος συνελήφθη να προσπαθεί να πετάξει 5 νεογέννητα κουτάβια σε κάδο


Με το νέο, ιδιαίτερα αυστηρό, νόμο του 2012 για την προστασία των ζώων θα δικασθεί αύριο στο Αυτόφωρο ο 59χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης να επιχειρεί να πετάξει σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Υπαπαντής 5 νεογέννητα κουτάβια κλεισμένα σε νάιλον σακούλα.
Ο 59χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, έπειτα από καταγγελία παιδιών που είδαν τι πήγαινε να κάνει και χθες παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα στο Αυτόφωρο, από το οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να δικασθεί αύριο.
 
Προσπάθησε να τα πετάξει
Συγκεκριμένα, παιδιά που βρίσκονταν στην εκκλησία της Υπαπαντής είδαν περίπου στις 10.20 τον 59χρονο να προσπαθεί να πετάξει τα 5 κουτάβια. Ειδοποίησαν την Αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο και τον συνέλαβε. Την προανάκριση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, ενώ τα νεογέννητα κουταβάκια παρελήφθησαν από μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Την περιγραφή των γεγονότων κοινοποίησε στο facebook ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, αναφέροντας σε ανάρτηση τα μεσάνυχτα της Τρίτης: «Πριν από λίγο ένας “κύριος” πήγε να πετάξει σε κάδο στην Υπαπαντή 5 σκυλάκια, τα οποία μάλιστα είχε κλείσει σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Ευτυχώς για τα σκυλάκια, τον είδε μια παρέα παιδιών που δεν “έκλεισε” τα μάτια. Τον πλησίασαν να τον ρωτήσουν τι γίνεται και τι έχει στη σακούλα και αφού τους έβρισε, τους επιτέθηκε, μπήκε στο αυτοκίνητό του για να φύγει (παίρνοντας μαζί και τα σκυλάκια). Τα παιδιά τον ακολούθησαν και όταν σταμάτησε σε άλλο κάδο πιο κάτω, τους βρήκε πάλι μπροστά του. Δυστυχώς, για εκείνον απέναντι από εκείνο το σημείο βρισκόταν η ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον πήγαν στο Α.Τ. Καλαμάτας. Με την κατάθεση των παιδιών και τη βοήθεια του ΦΟΚ η μήνυση έγινε».
 
Τα ζώα δεν έχουν φωνή
Και ο Φιλοζωικός συνεχίζει: «Ευχαριστούμε πολύ τους αστυνομικούς, οι οποίοι ήταν πολύ συνεργάσιμοι και δε μας δυσκόλεψαν καθόλου, όπως ακούμε κατά καιρούς να γίνεται σε αλλά αστυνομικά τμήματα.
Πάνω από όλα, όμως, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που δεν αδιαφόρησαν και κατήγγειλαν το περιστατικό.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό το περιστατικό θα είναι η αρχή για να ανοίξουν και άλλα στόματα. Μην κάνεις ότι δε βλέπεις, μην κλείνεις το στόμα σου. Κατήγγειλε όποιον γνωρίζεις ότι κακοποιεί ένα ζώο. Τα ζώα δεν έχουν φωνή. Γίνε εσύ η δική τους φωνή!».

Της Βίκυς Βετουλάκη