8 χρόνια στο ληστή της Eurobank στην Αρτέμιδος


Σε 8 χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων νεαρός Αλβανός ο οποίος τον Αύγουστο του 2011 λήστεψε το υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα.
Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικασθεί σε 11,5 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ληστεία, οπλοφορία, ενώ τότε είχε αποσπάσει 12.900 ευρώ και είχε προσπαθήσει να διαφύγει από τα στενά πίσω από την τράπεζα, όμως συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που είχαν σπεύσει στην περιοχή.
 
Σύλληψη
Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι ειδοποιήθηκαν από το κέντρο για ληστεία, έσπευσαν στο σημείο και μπαίνοντας στα στενά, πίσω από την τράπεζα, είδαν κάποιον που τους υπέδειξε ένα άτομο που προχωρούσε και τους φώναξε «αυτός, αυτός». Ακινητοποίησαν τον ύποπτο, ο οποίος, όπως είπαν, είναι ο κατηγορούμενος και βρήκαν πάνω του γάντια, μια σακούλα τροφίμων με 12.900 ευρώ και στη ζώνη του παντελονιού ένα πιστόλι.
Ο ταμίας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος μπήκε στην τράπεζα φορώντας τζόκεϊ και γυαλιά και φώναξε ληστεία. Του έδωσε την τσάντα, τη γέμισε χρήματα και έφυγε.
Ο διευθυντής κατέθεσε ότι το γραφείο του είναι στο βάθος του καταστήματος, τον είδε να μπαίνει και να παίρνει τα χρήματα. Πάτησε το κουμπί πανικού και είδε από την τζαμαρία προς τα πού έφυγε. Τον ακολούθησε και έπειτα από λίγο έφτασαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.
Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως έχει μετανιώσει για την πράξη του και πως εκείνη την περίοδο έκανε χρήση κοκαΐνης. Γι’ αυτό, όπως τόνισε καταλήγοντας, γυρνούσε μέσα στα στενά πίσω από την τράπεζα για 5΄, ενώ δεν έβγαλε το πιστόλι για να απειλήσει το διευθυντή που τον ακολουθούσε ή να πυροβολήσει στον αέρα.
Το δικαστήριο τον έκρινε εκ νέου ένοχο, μειώνοντας την ποινή κατά 3,5 χρόνια και αφαιρώντας την κατηγορία για οπλοκατοχή.

Της Βίκυς Βετουλάκη