Χειροβομβίδα σε αυλή σπιτιού στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)


Μια χειροβομβίδα στην αυλή του ανακάλυψε έκπληκτος το περασμένο Σάββατο κάτοικος της Κυπαρισσίας! Ο Τζίμης Κανελλόπουλος έκανε εργασίες καθαρισμού στον προαύλιο χώρο της οικίας του, στην παλιά ντίσκο, στη Γιαννίτσαινα Κυπαρισσίας, όταν σε κουφάλα ρίζας ελιάς, την οποία είχε κόψει, είδε κάτι που έμοιαζε με χειροβομβίδα. Κοιτάζοντας καλύτερα και με μεγάλη προσοχή, είδε καθαρά πως πρόκειται για χειροβομβίδα και διέκρινε, μάλιστα, την περόνη. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και συγγενικά του πρόσωπα. Στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος ανέφερε τι ακριβώς συνέβη. Οι αστυνομικοί επιλήφθηκαν άμεσα του ζητήματος και στο σημείο έσπευσε και ο ίδιος ο διοικητής του Α.Τ., ενώ διαπιστώθηκε ότι, πράγματι, στην κουφάλα της ελιάς ήταν μια χειροβομβίδα.
Το Α.Τ. Κυπαρισσίας ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση και την 4η Μεραρχία Πεζικού, ώστε να μεταβεί στην Κυπαρισσία κλιμάκιο πυροτεχνουργών. Χθες το πρωί, έφθασε στην Κυπαρισσία πυροτεχνουργός του Στρατού από την Κόρινθο και έγινε επιχείρηση για την εξουδετέρωση της χειροβομβίδας, καθώς και έρευνα στο χώρο για ανεύρεση τυχόν κι άλλων χειροβομβίδων.
Ο χώρος στην παλιά ντίσκο στη Γιαννίτσαινα Κυπαρισσίας είχε αποκλειστεί από την Αστυνομία, ενώ εκεί ήταν πυροσβεστικό όχημα με άνδρες του Π.Κ. Κυπαρισσίας και ασθενοφόρο με γιατρό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, όπως και ο διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας. Ο πυροτεχνουργός του Στρατού έβγαλε τη χειροβομβίδα από την ελιά και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, Πυροσβεστικής και ασθενοφόρου, τη μετέφεραν στο παλιό νταμάρι στο Ροντάκι Κυπαρισσίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και γύρω στις 12 το μεσημέρι έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.
Η χειροβομβίδα, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, είναι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αμυντικού τύπου, MILLS No 36.

Του Ηλία Γιαννόπουλου