Επίδειξη Ομάδας Ρομποτικής 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας


Αύριο στις 4.00 το απόγευμα η Ομάδα Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας θα κάνει επίδειξη κατασκευής και λειτουργίας του ρομπότ, που θα διαγωνιστεί στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής (World Robotics Olympiad) στην πόλη Σότσι της Ρωσίας, μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου. Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στο Messinian Bay Hotel, στον Αλμυρό Καλαμάτας.
Η ομάδα διακρίθηκε και έλαβε την 2η θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τον οποίο διοργάνωσε η WRO (World Robotics Olympiad) Hellas, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην Αθήνα, στο κλειστό στάδιο Περιστερίου.
Η Ομάδα Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου αποτελείται από τους μαθητές Αναστάσιο Καπετανάκη, Κωνσταντίνο Μακρή και Άγγελο Παλιάκο, καθώς και τον καθηγητή Πληροφορικής, π. Σωτήριο Μαστέα.
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει οικονομικά τη μετάβαση στο Σότσι των μελών της ομάδας Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας.
Σε εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος επέδωσε, στις 5 Σεπτεμβρίου, στους μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα χρηματικό ποσό για τη διευκόλυνση της μετάβασής τους στη Ρωσία.
Ο δήμαρχος επαίνεσε θερμά τους μαθητές, τον καθηγητή τους και το διευθυντή του σχολείου για την επιτυχία της ομάδας σε πανελλήνιο διαγωνισμό, που της έδωσε τη δυνατότητα να διαγωνισθεί σε διεθνές επίπεδο.
Το θέμα του πανελλήνιου διαγωνισμού ήταν η κατασκευή ρομπότ για να μαζεύει τα διαστημικά σκουπίδια, αδειάζοντάς τα σε διαστημόπλοιο – απορριμματοφόρο και να αφήνει ανέπαφους τους χρήσιμους δορυφόρους. Όλα αυτά συνέβησαν, φυσικά, υπό κλίμακα, με υλικά διαθέσιμα στην αγορά. Στο Sochi, τα μέλη της Ομάδας θα παρουσιάσουν το ρομπότ τους, που θα διαγωνισθεί, αλλά θα πρέπει να απαντήσουν και σε μιαν άγνωστη άσκηση.
Ο κ. Νίκας ευχήθηκε στα παιδιά και τον ιερέα καθηγητή τους στην Πληροφορική «να σας υποδεχθούμε ως νικητές ή και ως διακριθέντες, αν και αυτό το οποίο ήδη κάνατε είναι πολύ σημαντικό και μεγάλο. Τιμάτε και την πόλη και την εκπαιδευτική κοινότητα».