Καλαμάτα: Ηρεμία η διοίκηση… «Συγκέντρωση» ο Κουρμπανάς


Καμία διάθεση να δώσει συνέχεια στα όσα άσχημα διαδραματίστηκαν (δείτε εδώ) την Κυριακή το απόγευμα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανελευσινιακό δεν έχει η διοίκηση της Καλαμάτας, που επιδιώκει τη σταθερότητα και ηρεμία, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για απώλεια του ονείρου.
Ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του δεν πήραν δημοσίως θέση, όμως φέρεται να στηρίζουν τον Νίκο Κουρμπανά και την προσπάθεια διεκδίκησης της ανόδου.
Από την πλευρά του ο Κορίνθιος τεχνικός μίλησε στους ποδοσφαιριστές χθες το απόγευμα στην προπόνηση που έγινε στο στάδιο και αφού λίγες ώρες νωρίτερα είχε συζητήσει με τους ανθρώπους της διοίκησης, ζητώντας να μείνουν συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο… «Είναι ένα προσωπικό μου θέμα, θέλω να μείνετε ανεπηρέαστοι και συγκεντρωμένοι στην προσπάθεια που κάνουμε», τους ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρμπανάς, που γνωρίζει καλά ότι πέρα από προσωπικές κόντρες, εκείνο που προέχει είναι το καλό της ομάδας σ’ ένα σημείο όπου δεν έχει πλέον αυτή περιθώρια για νέες απώλειες.
Η Μαύρη Θύελλα έχει μπροστά της δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Βάρδα και Αχαϊκή, και πρέπει να ζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή, καλύπτοντας τις τελευταίες της απώλειες. Ξεκινά λοιπόν προετοιμασία, χωρίς προβλήματα τραυματισμών – σήμερα θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα κάποιου ποδοσφαιριστή με κάρτες – και με την ομάδα να καλείται να συνέλθει αφήνοντας στο παρελθόν τα τελευταία γεγονότα.
 
 
Επαναδραστηριοποίηση Κλιτσίδη και μηνύματα
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» στο προσκήνιο έρχεται και πάλι ο Νίκος Κλιτσίδης, ο ρόλος του οποίου ενδέχεται να γίνει πιο ενεργός στην ομάδα το επόμενο χρονικό διάστημα. Κατά πληροφορίες, ο γνωστός μάνατζερ είχε προγραμματιστεί να καταβάλει χθες το ποσοστό χρημάτων που του αναλογούσε και που είχε συμφωνηθεί πριν λίγους μήνες, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι η σχέση του με την Καλαμάτα έρχεται και πάλι στην επιφάνεια, αφήνοντας σημάδια ενεργοποίησής του.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 0-1 
Χωρίς νίκη σ’ ένα ακόμη «μεγάλο» παιχνίδι και μνήμες από το παρελθόν
 
ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ «ΠΑΤΗΣΑΝ» ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΟΥΣΚΟΥΝΑ (26΄) ΚΑΙ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Τρίτωσε το κακό για την ομάδα της Καλαμάτας, και μάλιστα αυτό έγινε σ’  ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο χαρακτήρα ντέρμπι πρωταθλητισμού, καθώς ο αντίπαλός της στο ματς της Κυριακής ήταν ο φιλόδοξος Πανελευσινιακός. Μετά τις ισοπαλίες με Ζακυνθιακό και Κιβέρι, η Μαύρη Θύελλα δεν τα κατάφερε και πάλι, γνωρίζοντας μάλιστα την ήττα με σκορ 1-0, αποτέλεσμα το οποίο την έφερε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, η οποία έκανε το κλίμα βαρύ, δημιουργώντας έντονες ανησυχίες στις τάξεις των φιλάθλων που φέρνουν στο μυαλό τους τις προηγούμενες σεζόν. Πρέπει στο σημείο αυτό ν’ αναφέρουμε ότι ο κόσμος δεν ήταν πολύς για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, λίγο πάνω από 1000 θεατές το παρακολούθησαν, ανάμεσά τους και 50 φίλοι του Πανελευσινιακού, γεγονός το οποίο πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της διοίκησης.
Η «Μαύρη Θύελλα» είχε σε ένα ακόμη παιχνίδι την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες, ειδικότερα στην επανάληψη όταν ο Πανελευσινιακός κλείστηκε στην περιοχή, δείχνοντας ν’ αρέσκεται στο 0-1,  αλλά η ατυχία και η αστοχία έφεραν την πρώτη ήττα σε επίσημο ματς την φετινή σεζόν. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και τη δημιουργία ανάπτυξης μέσω του άξονα, που τουλάχιστον στο Κυριακάτικο παιχνίδι, όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, είχε ξεκάθαρο πρόβλημα τόσο ανασταλτικά, όσο κυρίως δημιουργικά.
Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, όταν και ευτύχισαν να προηγηθούν με το πανέμορφο γκολ του Κουσκουνά, στο οποίο έχουν μερίδιο ευθύνης παίκτης της αμυντικής γραμμής της Καλαμάτας, όμως στην επανάληψη η Μαύρη Θύελλα τους έκλεισε στο μισό γήπεδο. Πρέπει να πούμε ωστόσο ότι και στο πρώτο μισό υπήρξαν δύο – τρεις καλές φάσεις με Καλαντζή και Χαρίτο, όμως το δεύτερο 45λεπτο ήταν κυριολεκτικά κατηφορικό. Δυστυχώς η αστοχία, ο πολύ καλός τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού και κάποιες φορές τα άσχημα τελειώματα, καθόρισαν το αποτέλεσμα, που ήταν πολύ άσχημο για την ομάδα μας.
 
Το φιλμ της αναμέτρησης
Η Καλαμάτα ξεκίνησε από την αρχή να πιέζει και δημιούργησε ευκαιρίες με σουτ του Λουμπαρδέα στο 6’ και του Καλαντζή στο 15’ και στο 24’ όμως και οι τρεις δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Τσακιλτσίδη. Οι φιλοξενούμενοι σε μια αντεπίθεσή τους ήταν αυτοί οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 26’. Ο Δουκάκης με κεφαλιά- πάσα, έβγαλε τον Κουσκουνά πρόσωπο με την εστία και ο επιθετικός της Ελευσίνας με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πάππο σημειώνοντας το 0-1.
Η κορυφαία στιγμή για την Καλαμάτα στο πρώτο μέρος ήρθε στο 40’. Ο Καλαντζής εκτέλεσε με πάσα φάουλ έξω από την περιοχή στον Χαρίτο, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Τσακιλτσίδη. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και πάλι ο Χαρίτος απείλησε, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων αντέδρασε σωστά.
Στο δεύτερο μέρος η Καλαμάτα αύξησε την πίεση αλλά η μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων δεν της επέτρεψε να βρει εύκολα διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.
Στο 61’ μετά από σέντρα του Νιφορόπουλου, ο Καλαντζής έκανε το πλασέ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 74’ ο Καλαντζής έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ηλιόπουλος άφησε για τον Σαλαπάτα που έκανε το σουτ αλλά ο Τσακιλτσίδης απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στην Καλαμάτα και σε νέα διπλή ευκαιρία στο 80’. Ο Σαλαπάτας ξέφυγε με ωραία κίνηση από τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το πλασέ για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο Τσακιλτσίδης. Ο Τσάτσος ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σαλαπάτας και πάλι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Λίγο πριν το 90΄ και ενώ η Καλαμάτα πίεζε ασφυκτικά, λίγο έλειψε να γίνει το 0-2, όμως ο Κουσκουνάς, που βγήκε μόνος απέναντι από τον Πάππο, πλάσαρε άσχημα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Αρκετά καλή η διαιτησία του κ. Μακρυπόδη (Αχαΐα), όπως επίσης και η παρουσία των βοηθών του Γκοτσόπουλου, Οικονόμου.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσουμάγκας 31’, Καλαντζής 35’, Σκάρος 35’, Ατματσίδης 39’, Ρούσσης 59’, Ριζογιάννης 66’, Τριάντος 72’, Κουσκουνάς 85’
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Σκάρος (76’ Τσάτσος), Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Χαρίτος (66’ Ηλιόπουλος), Δημητριάδης (46’ Σαλαπάτας), Καλαντζής
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Τσακιλτσίδης, Ατματσίδης, Τσουμάγκας, Παπαπαναγιώτου, Γεωργούλης, Ριζογιάννης, Δουκάκης (66’ Τσίγκρος), Μακριδής (46’ Εβερετ), Κουσκουνάς, Γκουτσούλας (57’ λ. τρ. Σκαφτούρος), Μιχελής
 

Παρ’ ολίγον ρινγκ η αίθουσα Τύπου λόγω των όσων διαδραματίστηκαν κατά την εξέλιξη της συνέντευξης Τύπου
Αργά το βράδυ αποχώρησε από το Δημοτικό Στάδιο ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης εμφανώς απογοητευμένος από τα γεγονότα

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στη συνέντευξη Τύπου…
Το κλίμα ήταν βαρύ στην αίθουσα Τύπου, λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου,  λόγω του αρνητικού  αποτελέσματος όμως προς στιγμήν τα σύννεφα απομακρύνθηκαν. Αυτό έγινε λόγω της παρουσίας του «ποιοτικού» προπονητή του Πανελευσινιακού Κώστα Παρθενίου, που σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στάθηκε στη σημασία της νίκης της ομάδας του, χωρίς να παραγνωρίσει το ότι ο Πανελευσινιακός αγωνίστηκε πολλές φορές με λανθασμένο τρόπο, θέλοντας να κρατήσει το αποτέλεσμα… «Κάποιες φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και στην προκειμένη αυτό έκανε η ομάδα μου. Δεν μου άρεσε σίγουρα ο τρόπος του παιχνιδιού, αφού θέλουμε να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά σε τέτοιες στιγμές μετρά κυρίως το αποτέλεσμα και αυτό θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε για το πρωτάθλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο νεαρός τεχνικός, αποχωρώντας στη συνέχεια από την αίθουσα, εκεί όπου βρέθηκαν οι Νίκος Κουρμπανάς και Χρήστος Καλαντζής.
Ξεκίνησε ο τεχνικός της Καλαμάτας με τις πρώτες του τοποθετήσεις, στις οποίες έκανε λόγο για ανάγκη διατήρησης της ηρεμίας στηρίζοντας ταυτόχρονα τους ποδοσφαιριστές του, όμως στη συνέχεια προέκυψε το θερμό επεισόδιο με το δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργούντζο. Υπήρξαν απειλές, ύβρεις, και καταστάσεις πρωτόγνωρες, με τους δύο άνδρες να κινούνται στα όρια και τον κ. Κουρμπανά να ξεφεύγει, είναι η αλήθεια, από ένα σημείο και έπειτα. Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση των ανδρών της Αστυνομίας, της εταιρείας Security αλλά και ανθρώπων της ομάδας, για να ηρεμήσει μετά από πολύ ώρα η κατάσταση. Ο συνάδελφος μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του τεχνικού της Καλαμάτας.
 

Του Νίκου Μπαλόπουλου