Στο αγρόκτημα Φοίφα την Κυριακή το Praxis Project


Το Praxis Project μαζί με το Αγρόκτημα Φοίφα διοργανώνουν την εκδήλωση «Γνωρίζω τη Φύση-Κινούμαι Ελεύθερα» για τα παιδιά με Ειδικές Δυνατότητες, που θα ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί της Κυριακής.  
Είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο ραντεβού του Praxis Project με τα παιδιά από το Φυσικοθεραπευτήριο Κέλλυ Βακκά RT. Peto System (Νευρολογική – Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία), και τους συνεργάτες του, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι δύο κύκλοι μέχρι και το ερχόμενο καλοκαίρι με γενικό τίτλο: Praxis Project: «ΠΑΙΔΙ μ. Ειδ. Δυνατότητες, ΣΚΟΠΟΣ – ΚΙΝΗΤΡΟ – ΜΑΘΗΣΗ»
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικό παιχνίδι στη φύση-κίνηση και, κυρίως, ελευθερία. Τα παιδιά θα κινηθούν στο χώρο με ασφάλεια και σύμφωνα με τις δυνατότητές του το καθένα, με σκοπό να γνωρίσουν τη φύση και να μυηθούν στα μυστικά της. Θα χαρούν το κυριακάτικο πρωινό με σκοπό τη μάθηση ενός πεδίου που θεωρητικά τους είναι «απαγορευμένο», λόγω «περιορισμού» ελευθερίας στην κίνηση, μέσα από τα κίνητρα που θα τους δίνονται. Θα περπατήσουν, ανάμεσα στα αρωματικά φυτά, θα τα μυρίσουν, θα γνωρίσουν το λαχανόκηπο, θα ακουμπήσουν τα δέντρα και τα φυτά για να ανακαλύψουν «κρυμμένους θησαυρούς», θα γυμναστούν, θα παίξουν ομαδικά στο χορτάρι και θα διασκεδάσουν, απελευθερώνοντας την κίνηση που έχουν διδαχθεί στον κλειστό χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου και μετατρέποντάς τη σε καθημερινή δραστηριότητα!
Οι δε γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους και να διασκεδάσουν και αυτοί μέσα από την κίνηση και την ελευθερία των παιδιών.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί, ενώ οι διοργανωτές θα ενημερώσουν για τη νέα ημερομηνία.