«Σχολεία με κήπο», φέτος, για τρίτη χρονιά


Το παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την ομάδα το αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας Φοίφα, το “RE:THINK PROJECT”, τη στήριξη Δήμων της Μεσσηνίας, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην περιβαλλοντική δράση «Σχολεία με κήπο 3 – slow food», που θα υλοποιηθεί και θα εμπλουτιστεί με νέες ιδέες, για τρίτη χρονιά το 2014-2015.
Η ιδέα γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια, αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και θα συνεχιστεί και φέτος. Πάνω από 150 σχολεία είχαν πάρει μέρος στη δράση τις δύο προηγούμενες χρονιές.
Στόχος είναι η δημιουργία της ομάδας εκπαιδευτικών-συντονιστών, που θα δημιουργήσουν παρέα με τους μαθητές και τους γονείς( προαιρετικά) κήπους στα σχολεία τους.
Σκοπός της ομάδας «Σχολεία με κήπο» είναι η δημιουργία από τα μέλη της σχολικής κοινότητας ενός κήπου χαράς και εργασίας, με βάση τις ανάγκες της, προσανατολισμένου στην αειφορία. Ταυτόχρονα, προωθείται η ιδέα της καλλιέργειας και διάσωσης των τοπικών ποικιλιών και σπόρων.
Στοιχεία επικοινωνίας: ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: peekpe.pel@gmail.com,
http://peekpepeloponnisou.blogspot.gr. και στην ομάδα στο fb ΠΕΕΚΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ή και στο τηλέφωνο 6976390430.