Ενημέρωση για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021


Την ερχόμενη Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια εκδήλωση σχετικά με την προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, σύμφωνα με όσα ανέφεραν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εξουσιοδοτημένος να χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα, δημοτικός σύμβουλος Νικ. Μπασακίδης και ο εκτελεστικός διευθυντής και διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας του «Καλαμάτα 2021», Έκτορας Τσατσούλης.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπασακίδης, τηρούνται με ακρίβεια τα χρονοδιαγράμματα, υπάρχει σωστός και επαγγελματικός προγραμματισμός, αλλά και επιστημονικός βηματισμός συγχρονισμένος με όλα όσα έχει θέσει ως προϋποθέσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν καταρχήν οι πολίτες και οι εκπρόσωποι φορέων «με δημόσιο διάλογο και με τη συμμετοχή όλων να συνταχθεί ο καλύτερος φάκελος απ’ όλες τις ανταγωνίστριες πόλεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής σημείωσε πως κατά τη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και θα παρουσιαστούν ο σχεδιασμός, τα επόμενα βήματα και τα χρονοδιαγράμματα». Γνωστοποίησε πως δε θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι πληροφορίες, διότι ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ανταγωνίστριες πόλεις έχουν στραμμένα τα μάτια τους στην Καλαμάτα, που ξεκίνησε πρώτη την προσπάθεια. Πρόσθεσε δε, ότι ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει τη διάθεσή του να βοηθήσει και να καταθέσει τις ιδέες του.
Ο φάκελος υποψηφιότητας θα υποβληθεί το Νοέμβριο του 2015, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις ενημέρωσης.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Θ», ο κ. Μπασακίδης ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας γνώριζε πως θα θεσπισθούν νέα κριτήρια για την επιλογή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση το Πάσχα και σημείωσε πως «δεν έχουμε αργήσει καθόλου».