Καταγγελία για το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Κάλλας»


Ο Δήμος Οιχαλίας πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για αξιοποίηση της οικίας της Μ. Κάλλας
 
Η προσπάθεια κάποιων, δήθεν, ενδιαφερομένων να τιμήσουν τη Μαρία Κάλλας δημιουργώντας ένα Σύνδεσμο-Σύλλογο «Οι Φίλοι της Κάλλας» δεν απέδωσε, δε βρήκε εύφορο έδαφος στο Δήμο Οιχαλίας, κι αυτό, γιατί από την Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου, όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι της Κάλλας, δεν εκλήθησαν κάποιοι να συμμετέχουν σ’ αυτό το σύνδεσμο, αλλά ούτε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.
Με όλο το σεβασμό στα μέλη που υπογράφουν αυτό το πρακτικό ίδρυσης, τον πρωθυπουργό, το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας, καταγγέλλω αυτή την πρωτοβουλία κάποιων να βγουν στο προσκήνιο, όχι για να βοηθήσουν πράγματι στην αξιοποίηση της πατρικής οικίας της Κάλλας που είχε αποκτηθεί από τον πρώην Δήμο Μελιγαλά.
Τα τέσσερα προηγούμενα καλλικράτεια χρόνια η Δημοτική Αρχή δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον και τώρα προσπαθούν κάποιοι να επανέλθουν στο προσκήνιο, μάλιστα αγνοώντας τη νέα Δημοτική Αρχή.
Με ποιους θα συνεργαστούν και ποιοι;
Η προσπάθεια να εκλεγεί Διοικητικό Συμβούλιο πριν από τρεις (3) εβδομάδες σε συνέλευση στο Μελιγαλά απέτυχε και, μάλιστα, προσπάθησαν να εκλεγεί Διοίκηση για πέντε (5) χρόνια.
Πρωτόγνωρο για σωματείο η πενταετής θητεία Διοικητικού Συμβουλίου.
Μετέθεσαν την έδρα της γενικής συνέλευσης στην Καλαμάτα. Ο λόγος να μην τους βλέπει κανένας. Δυστυχώς, την υποκρισία και την ανευθυνότητα κάποιων που θέλουν να εκμεταλλεύονται τους θεσμούς, την Ιστορία, για να πετύχουν τους στόχους τους, υποβοηθούν, βέβαια εν αγνοία τους, κάποιοι, έχοντας καλές προθέσεις, αλλά ας εμβαθύνουν λίγο στο θέμα της δημιουργίας αυτού του συνδέσμου και ας μη θελήσουν να νομιμοποιήσουν τέτοιες ενέργειες. Ας διαβάσουν το καταστατικό όλοι και αυτοί που φαίνονται ότι το έχουν υπογράψει χωρίς να γνωρίζουν τη φιλοσοφία των πρωτεργατών.
Εκμεταλλεύονται την υπογραφή επιφανών πολιτικών, θρησκευτικών, πνευματικών και λοιπών προσωπικοτήτων της χώρας μας. Μια απλή ανάγνωση των ονομάτων επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Να αναφέρω ότι πάνω από το 90% των συμμετεχόντων είναι κάτοικοι εκτός Δήμου Οιχαλίας.
Ο Δήμος Οιχαλίας οφείλει και πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να πάρει πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση και προβολή της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι.
Ιωάννης Καλογερόπουλος
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου Ιθώμης, Δημοτικό Διαμέρισμα Μελιγαλά