Μύρισαν Χριστούγεννα στο κέντρο της Καλαμάτας


Η χριστουγεννιάτικη περίοδος πλησιάζει, γι’ αυτό και ο Δήμος Καλαμάτας με την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις», σε συνεργασία με πολλούς φορείς και συλλόγους της πόλης και της περιοχής, ετοιμάζει πλήθος εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες.
Κεντρικές εκδηλώσεις θα είναι η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 20.00, του καραβιού στην Παραλία Καλαμάτας το Σάββατο 13 του μήνα στις 19.00, ενώ δέντρο και φάτνη βυζαντινού τύπου θα τοποθετηθούν στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Το δέντρο στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου ήδη εγκαταστάθηκε (δείτε εδώ). Αποτελεί ιδιοκατασκευή του Δήμου Καλαμάτας, σε σχέδιο του διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις», Παναγιώτη Λαμπρινίδη, και κατασκευάσθηκε από υπαλλήλους του Δήμου. Στην κορυφή του θα τοποθετηθεί ένα πολύ όμορφο αστέρι.
Τα παραμυθόσπιτα της Κ.Ε. «Φάρις» τοποθετήθηκαν βορείως του δέντρου στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και σ’ αυτά θα δραστηριοποιηθούν πολιτιστικοί σύλλογοι με bazaar και εκδηλώσεις, ενώ θα λειτουργήσει μουσική σκηνή και θα διεξαχθούν εργαστήρια για παιδιά.
Ακολούθως, θα εγκατασταθούν τα δεντρόσπιτα της Διοκλής ΑΕ στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, βορείως του καρουζέλ, όπου θα δραστηριοποιηθούν χειροτέχνες, οι οποίοι θα εκθέτουν τις δημιουργίες τους. Τα δεντρόσπιτα, με όμορφο σχεδιασμό που παραπέμπει σε δέντρο, έχουν ετοιμασθεί και βάφτηκαν με όμορφα χρώματα.
Στην κεντρική προκυμαία του λιμένος Καλαμάτας θα στολισθεί καράβι, παραπέμποντας στις ναυτικές παραδόσεις της πατρίδος μας, ενώ θα τοποθετηθεί και φάτνη. Επίσης, θα υπάρχουν παιχνίδια σε μεγάλη κλίμακα, όπως παζλ και λαβύρινθος.