«Να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το αύριο!»


Ημερίδα για «Δημόσια Εκπαίδευση ΑμεΑ» την Κυριακή στα Φιλιατρά
 
«Στις σημερινές συνθήκες που ζούμε, τα άτομα με αναπηρία δίνουν το δικό τους αγώνα και, μάλιστα, υπό τεράστιες δυσκολίες. Οφείλουμε, ως κοινωνία, να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το αύριο!», τονίζεται σε δελτίο Τύπου του αναπληρωτή δημάρχου Τριφυλίας και αντιδημάρχου Παιδείας, Γιάννη Μερκούρη, για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Παράλληλα, το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου, με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φιλιατρών, διοργανώνουν, την Κυριακή, ημερίδα με θέμα «Δημόσια Εκπαίδευση ΑμεΑ».
Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Μερκούρης αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η 3η Δεκεμβρίου, Διεθνής Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις όλων προς τα άτομα αυτά, τη δημιουργία δηλαδή κατάλληλων συνθηκών και υποδομών, την παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και στην απασχόληση. Στις σημερινές συνθήκες που ζούμε, τα άτομα με αναπηρία δίνουν το δικό τους αγώνα και, μάλιστα, υπό τεράστιες δυσκολίες. Οφείλουμε ως κοινωνία να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το αύριο. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα των ΑμεΑ πρέπει να θεωρείται δεδομένη, γιατί το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί αξίωμα που δεν έχει κι ούτε επιδέχεται εξαιρέσεις. Όταν αυτός ο σεβασμός συνδυαστεί με τη διεκδίκηση, θα γεννηθεί η ελπίδα και η δύναμη που θα δώσουν την ώθηση στις κοινωνίες να προχωρήσουν μπροστά».
 
Ημερίδα
Όπως προαναφέραμε, το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Τριφυλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φιλιατρών διοργανώνουν, την Κυριακή στα Φιλιατρά, ημερίδα με θέμα «Δημόσια Εκπαίδευση ΑμεΑ».
Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός».
Ομιλητές θα είναι: ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μεσσηνίας, Κώστας Σαραβελάκης, ο διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φιλιατρών, Ιωάννης Σάκκουλας, εκπρόσωπος από την Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα του Κέντρου Ημέρας και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών. 

Του Ηλία Γιαννόπουλου