Ο Μάνος Κοντολέων στην Καλαμάτα


Στην Καλαμάτα θα βρεθεί αύριο Δευτέρα ο βραβευμένος συγγραφέας Μάνος Κοντολέων, αρχικά στις 12 το μεσημέρι θα συνομιλήσει με μαθητές στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, αφορμή αυτής της συζήτησης είναι τα παιδικά βιβλία που έχει γράψει.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 8 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις” θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “Δυο φορές Άνοιξη”
 
Το βιβλίο:
Το Δυο φορές Άνοιξη είναι ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ποίηση στη ζωή, την ομορφιά και την ειλικρίνεια των ανθρώπων, είναι ένα βιβλίο-μάθημα ζωής.  Ένα ταξίδι που ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίες του ’80 παρουσιάζοντας τις κοινωνικές και οικονομικές μεταβολές του τόπου, εστιάζοντας στην ψυχολογία των ηρώων της ιστορίας μας, τις αιτίες που την προκαλούν, τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τα διλήμματα και το χρέος που αισθάνονται. Ο συγγραφέας με θεατρικές σκηνές και μεγάλα διαλογικά μέρη άλλοτε επιλέγει να αποκρύψει σημαντικά συμβάντα κάνοντας χρονικά άλματα, μόνο και μόνο για να τα αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή.  Εν τέλει το Δυο φορές Άνοιξη είναι ένα τρυφερό πολυεπίπεδο ερωτικό μυθιστόρημα. Είναι ρεαλιστικό και ταυτόχρονα μαγικό. Είναι η γραφή, ο τρόπος που έχει ειπωθεί η ιστορία από έναν εξαίρετο παραμυθά, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαγεία του έρωτα, απογειώνει μια ρεαλιστική ιστορία της διπλανής πόρτας. Το «Δύο φορές άνοιξη» είναι, εκτός από μία ιστορία αγάπης, και μία ιστορία για τα όνειρα και τις επιθυμίες. Διαβάζεται με μία ανάσα και όταν τελειώνει σου αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση…
 Π.Μπ.