Χαικάλης: Μου έδιναν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσω Πρόεδρο – “Θολά τα στοιχεία” απαντά η εισαγγελεία


Απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταγγέλλει ο βουλευτής  Παύλος Χαϊκάλης.
Όπως ανέφερε στο πρωινό του Ant1, η απόπειρα έγινε δύο βδομάδες πριν. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του και σχετικό υλικό το οποίο το έδωσε και στο Λάκη Λαζόπουλο, ενώ ο ίδιος κατέθεσε και στη Δικαιοσύνη.
“Υπήρχε ένα ποσό 700.000 ευρω, διακανονισμό του δανείου μου και συμβόλαιο με διαφημιστικές. Δηλαδή 2 εκατ. με 3”, καταγγέλλει ο κ. Χαϊκάλης.
“Υπάρχει και οπτικό αλλά και ακουστικό υλικό και είναι ανατριχιαστικό” συμπληρώνει και αναφέρει ότι έγιναν δύο συναντήσεις. 
“Εχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Μιλάμε λίγο χρόνο πριν το δείτε”, είπε, μάλιστα, στον ΑΝΤ1, προαναγγέλλοντας ραγδαίες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.
“Αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα”, σημείωσε.

news.gr


Εισαγγελέας: «Θολά» τα στοιχεία, δεν μας έδωσε το όνομα ο Χαϊκάλης

O βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι συναντήθηκε τρεις φορές με το ίδιο άτομο, το οποίο δεν κατονομάζει, ούτε προκύπτει η ταυτότητά του από τα στοιχεία που δόθηκαν στον Εισαγγελέα

Αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επισκέφτηκε ο Παύλος Χαϊκάλης τον Εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση χρηματισμού βουλευτών, την περιβόητη “υπόθεση του κουμπαρά”, προκειμένου να του παραθέσει τα στοιχεία της καταγγελίας του περί προσπάθειας χρηματισμού του από τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Εισαγγελέα, να κατονομάσει τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, ενώ ούτε από τα στοιχεία που προσκόμισε προκύπτει η ταυτότητα του ανθρώπου, καθώς ακούγεται μόνον μια ανδρική, μη αναγνωρίσιμη, φωνή.

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας ήταν άμεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ερεύνησε το υλικό που του παραδόθηκε αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την καταγγελία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης οι συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του προσώπου που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει έγιναν σε τρία διαδοχικά ραντεβού, στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου και το τελευταίο στις 13 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαϊκάλη, το πρόσωπο που τον προσέγγισε επικαλείτο ονόματα τρίτων πολιτικών για να τον πείσει.

Σε κάθε περίπτωση από την Εισαγγελία τονίζεται ότι παρά την έρευνα που έγινε η καταγγελία Χαϊκάλη δεν στοιχειοθετήθηκε. 

πηγή: protothema.gr