Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κάθε μέρα στην Καλαμάτα


Το… σακούλι των Χριστουγέννων είναι γεμάτο εκδηλώσεις

Πολλές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και προχθές Κυριακή, τις οποίες διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας, οι καλλιτεχνικές σχολές της Κοινωφελούς του Επιχείρησης «Φάρις» και συνεργαζόμενοι φορείς.
Την Κυριακή το βράδυ, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, εγκαινιάσθηκε η έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου με τίτλο «Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα». Εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας, σχεδίου και κατασκευές από όλα τα τμήματα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις».
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ένα εικαστικό εργαστήρι δημιουργίας χριστουγεννιάτικης κάρτας. Επίσης, ένα συμβολικό δώρο, ένα κεραμικό που απεικόνιζε ρόδι για το νέο έτος 2015, περίμενε τους μικρούς και μεγάλους φίλους των Σχολών της «Φάρις».
Το μεσημέρι της Κυριακής είχε προηγηθεί στην κεντρική πλατεία συναυλία από νέους μουσικούς της Καλαμάτας, σε επιμέλεια του Δημοτικού Ωδείου.
Την ίδια ώρα, στον πεζόδρομο Αντωνοπούλου, διεξήχθη εικαστικό εργαστήριο, από το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας» και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας.
Στα παραμυθόσπιτα της κεντρικής πλατείας, από τις 10.00, πραγματοποιήθηκαν χριστουγεννιάτικο bazaar από τα Παιδικά Χωριά SOS, συλλογή σκελετών και γυαλιών οράσεως από τους Lions, καθώς και η εκδήλωση «Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων».
Η Μικρή Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης, προετοιμασία εγχόρδων Σοφία Ευκλείδου) και η μικρή χορωδία έδωσαν συναυλία, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Επίσης, παρουσιάσθηκε το παραμύθι μετά μουσικής «Έρχεται το έλκηθρο» με τα Τμήματα Μουσικής Προπαιδείας (διδασκαλία – διεύθυνση Λένας Αγγελέτου).
Στην κεντρική πλατεία, μεταξύ 18.00 και 21.30, δόθηκε χριστουγεννιάτικο show με μουσικοχορευτικό θέαμα από χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, παρουσιαστές σε συνεργασία με τη Σχολή Fame Dance Academy. Επίσης, χορευτική εκδήλωση από το Σύλλογο Χορού και Γυμναστικής Physical διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία στις 13.00.
Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συναυλία με Σύνολα Πνευστών και με τη συμμετοχή Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία.
Την Παρασκευή το βράδυ, στην κεντρική πλατεία, το σύνολο Jazzsteps του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (επιμέλεια – διδασκαλία Σύλβιος Σύρρος) παρουσίασε jazz standards από την εποχή του swing και του mainstream.
Α.Π.