Άγνωστο αν θα πηγαίνει λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


Μετά τη διατύπωση άποψης από την Επιτροπή Διαβούλευσης και τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, θα συζητηθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η πιθανότητα επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας έως το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το θέμα επρόκειτο να τεθεί χθες το μεσημέρι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ώστε αύριο, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ληφθεί η σχετική απόφαση. Η συζήτησή του, ωστόσο, αναβλήθηκε, ύστερα από το αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Ανδρ. Καραγιάννης, επικαλούμενος την ανάγκη πληρέστερης εισήγησης και αφού γνωμοδοτήσουν τα παραπάνω όργανα.
 
Συμφωνίες, διαφωνίες και αιχμές 
Με το αίτημα της αναβολής συμφώνησε ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Π. Αλούπης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη επέμβαση και σε άλλες περιοχές, όπως η Βέργα και η Μικρή Μαντίνεια, ενώ πρόσθεσε πως τα αποσπασματικά μέτρα δε δίνουν λύσεις.
Κατά της αναβολής τάχθηκαν τα υπόλοιπα δύο μέλη της μειοψηφίας, Ι. Χριστόπουλος και Μιχ. Αντωνόπουλος. Ο πρώτος ανέφερε πως το θέμα έχει ωριμάσει, έχουν γίνει συναντήσεις με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά και όλες οι διαβουλεύσεις, και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, αφού δεν καλύπτονται πολίτες και σπουδαστές».
«Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας εκτός αστικού ιστού», παρατήρησε. Αναρωτήθηκε αν όλα αυτά ήταν σε γνώση της υπηρεσίας του Δήμου, που είχε καταθέσει και τη σχετική εισήγηση, ενώ καταλήγοντας χαρακτήρισε ακατανόητο αυτό που γίνεται.  
«Δε δείχνει σοβαρότητα ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα η Δημοτική Αρχή και δεν αποσκοπεί στην επίλυση του θέματος», σημείωσε από την πλευρά του ο Μιχ. Αντωνόπουλος. Θα έπρεπε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι, αλλά φαίνεται ότι δεν έχετε κάνει όλες τις ενέργειες, συνέχισε, και μέμφθηκε τη Δημοτική Αρχή, λέγοντας πως η συζήτηση στην Επιτροπή γίνεται για να δείξει ότι ενδιαφέρεται για το θέμα, ενώ άφησε και αυτός αιχμές πως υπάρχουν άλλοι λόγοι που οδήγησαν στη αναβολή.
Απαντώντας ο κ. Καραγιάννης, είπε πως μπορεί να ληφθεί απόφαση επέκτασης, αλλά την απόφαση για την τοποθέτηση στάσεων και άλλων θεμάτων τη λαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και πρόσθεσε πως η Επιτροπή θέλει να δει τα προβλήματα, αλλά προκειμένου να φτάσει στη λύση τους με πιο ώριμο και θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να υπάρχει η άποψη της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου.          
 
Οι συγκοινωνιακοί φορείς
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Χρ. Μουστρούχος, ο οποίος ανέφερε πως ο συγκοινωνιακός φορέας που εκπροσωπεί θα δείξει για μία ακόμη φορά υπομονή, αν και η πίεση από τους επιβάτες, που ζητούν να φτάνει το αστικό λεωφορείο μέχρι το νοσοκομείο, είναι μεγάλη.
Την έντονη διαφωνία του κατέθεσε ο πρόεδρος των Ταξί Καλαμάτας, Παν. Γιαννακόπουλος. Όπως είπε, αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι ταξιτζήδες θα αναγκαστούν να παραδώσουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους. Ανέφερε πως είναι υπεράριθμα τα 200 ταξί που υπάρχουν στην Καλαμάτα, τόνισε πως τα ταξί δεν έχουν καθόλου δουλειά και θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, ενώ περιέγραψε και τις προσπάθειες μείωσης του μεταφορικού κόστους, στο πλαίσιο της προσπάθειας να βοηθήσει ο κλάδος το κοινωνικό σύνολο.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου