Ήρθαν άλλες 550 δόσεις του αντιφυματικού εμβολίου στη Μεσσηνία


Αντιγριπικά εμβόλια για επείγοντα περιστατικά έστειλε το υπουργείο Υγείας στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς αυτούς τους δύο μήνες αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων γρίπης.
Το υπουργείο έστειλε 15 εμβόλια και όσοι ενδιαφέρονται, πρέπει να απευθύνονται στο Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνσης Υγείας.
Στο μεταξύ, από το εν λόγω Τμήμα ξεκινά και πάλι ο αντιφυματικός εμβολιασμός, καθώς εστάλησαν από το υπουργείο άλλες 550 δόσεις του εμβολίου. Παράλληλα, λύθηκε το πρόβλημα έλλειψης του εμβολίου για τον κίτρινο πυρετό, που είχε ως συνέπεια όσοι δεν το έχουν κάνει να μην μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, είτε για διακοπές είτε για επαγγελματικούς λόγους (π.χ. ναυτικοί).
 
Κίτρινος πυρετός
Το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό είχε ζητηθεί από το Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας από τα τέλη Οκτωβρίου, όμως το Ινστιτούτο Παστέρ, που είναι και το μόνο που τα χορηγεί, δεν είχε ανταποκριθεί, καθώς υπήρχε έλλειψη. Αυτό έχει ζήτηση από αρκετά άτομα, τα οποία δεν μπορούν να το προμηθευτούν από το ελεύθερο εμπόριο και χορηγείται μόνο από τις Διευθύνσεις Υγείας.
Ιδιαίτερα για τους ναυτικούς είναι άκρως απαραίτητο, καθώς χωρίς το πιστοποιητικό ότι είναι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να εργασθούν.
Τελικά, τις ημέρες αυτές το Ινστιτούτο έστειλε τα εμβόλια για τον κίτρινο πυρετό και πλέον γίνονται κανονικά εμβολιασμοί από τη Διεύθυνση Υγείας στην Καλαμάτα.
 
Αντιφυματικός εμβολιασμός
Επίσης, στο Τμήμα Εμβολίων Μεσσηνίας στάλθηκαν άλλες 550 δόσεις του αντιφυματικού εμβολίου. Έτσι, θα συνεχισθεί κανονικά ο αντιφυματικός εμβολιασμός. Ως πρώτη δόση για τη Μεσσηνία, το φθινόπωρο, διατέθηκαν 970 αντιφυματικά εμβόλια, όμως η ποσότητα αυτή δε φτάνει για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Μάλιστα, είχαν ζητηθεί 3.000 δόσεις.
Τώρα, με τα άλλα 550, θα καλυφθεί σημαντικό μέρος των αναγκών.
Να σημειωθεί πως τα αντιφυματικά εμβόλια πρέπει να γίνουν έως τον Απρίλιο.

Της Βίκυς Βετουλάκη