Αλλάζει ριζικά… πρόσωπο η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας


Την προσεχή Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, αναμένεται να παραδοθούν σε χρήση οι ανακαινισθείσες τουαλέτες στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στις οποίες προστίθεται μία για ΑμεΑ, συνολικής δαπάνης 35.000 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή.
Επίσης, τοποθετούνται τσιμεντένια στοιχεία προστασίας των προσβάσεων στην Αγορά, που εγκαθίστανται στις εισόδους της και αποτρέπουν την παράνομη στάθμευση.
Ακόμη, προχωρεί κατά τμήματα η στεγάνωση της στέγης της Αγοράς. Σημειώνεται πως σχετική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε σε τμήμα της στέγης πέρυσι το Σεπτέμβριο, είχε άριστο αποτέλεσμα, όπως πιστοποιήθηκε από τις μέχρι τώρα βροχοπτώσεις. Αντικαθίστανται, επίσης, τα σκίαστρα από πολυκαρβονικό υλικό στα 4 αίθρια της ΚΑΚ.
Αυτές οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της ΚΑΚ θα συνοδευθούν από πολλές άλλες, προκειμένου ο χώρος της Αγοράς να καταστεί πιο λειτουργικός, πιο φιλικός στον πελάτη και τον επαγγελματία, πιο ασφαλής.
Σε σύσκεψη, προχθές, με τη συμμετοχή του δημάρχου και του προέδρου του Δ.Σ. της Α.Ε. «Βιομηχανικά Σφαγεία – Αγορά Καλαμάτας Ανώνυμη Εταιρεία (Βι.Σφ.Α.Κα.)», Γιάννη Αδαμόπουλου, προσδιορίσθηκαν τα εξής χρονοδιαγράμματα παρεμβάσεων:
Μελέτη οικονομικού φωτισμού: θα γίνει παρουσίαση μέχρι 30 Ιανουαρίου.
Μελέτη για παρατηρητήριο τιμών με οθόνες και δωρεάν wi-fi: στις 5 Φεβρουαρίου η μελετήτρια εταιρεία θα κάνει παρουσίαση.
Μελέτη για τη φύλαξη (κάμερες, security): έχουν ζητηθεί και αναμένονται σύντομα προτάσεις από τις τοπικές εταιρείες.
Μελέτη για τη διαρρύθμιση της Αγοράς: θα εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας. Μελέτη καθαριότητας: εκπονείται.
Σύνταξη Αναλυτικού Κανονισμού Αγοράς: θα εκπονηθεί σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες της Αγοράς. Ελεγχόμενη στάθμευση: εκτιμάται πως το νέο σύστημα θα εφαρμοσθεί εντός του Φεβρουαρίου.
Κατασκευή στεγάστρων με ομοιόμορφα στοιχεία στον υπαίθριο χώρο της ΚΑΚ: γίνεται έρευνα αγοράς για το κόστος. 
Ασφαλτοστρώσεις: με εντολή του δημάρχου, η σχετική παρέμβαση στην οδό Σπάρτης και σε χώρους της ΚΑΚ θα γίνει από την πρώτη κατά σειρά εργολαβία ασφαλτοστρώσεων που θα εκτελεσθεί. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.