Αλλαγές στη λειτουργία του Δήμου Μεσσήνης εξήγγειλε ο Γ. Τσώνης


Παρουσιάστηκαν χθες οι νέοι αντιδήμαρχοι
Αποφασισμένος να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, είναι ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες στους δημοσιογράφους, ταυτόχρονα με τον ορισμό όλων των αντιδημάρχων.
Όπως ανέφερε ως παράδειγμα, δε θα εμπλέκονται τρεις αντιδήμαρχοι για την κατασκευή ενός έργου, αλλά μόνο ένας και οι αλλαγές θα σχετίζονται και με την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου. Σημείωσε πως πάντα υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη βελτίωση, επανέλαβε πως θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και τόνισε πως θα υπάρχει διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου.
Ανέφερε, επίσης, πως δε θα απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης συχνά, παρά μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί μια προσπάθεια, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα υπάρχει καθημερινά αντικείμενο από το Δήμο Μεσσήνης.
Στη συνέχεια ανακοίνωσε τους νέους αντιδημάρχους, που ήρθαν να προστεθούν στους ήδη ορισθέντες Νικ. Ξαρχάκο και Κων. Γεωργακόπουλο, του οποίου ενισχύθηκαν οι αρμοδιότητες, καθώς στις ήδη αρχικές απέκτησε εκείνες της υπηρεσίας Πολιτισμού.

Αντιδήμαρχοι
Έτσι, ορίστηκαν ως αντιδήμαρχοι οι:
-Νικ. Ξενογιάννης, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ύδρευσης
-Αριστ. Αδαμόπουλος, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της υπηρεσίας αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων και οι αρμοδιότητες αστυνόμευσης, που αφορούν στην παραβατικότητα και ασκούνται παράλληλα με την Ελληνική Αστυνομία
-Ηλίας Πετρόπουλος, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών αθλητισμού και νέας γενιάς και πολιτικής προστασίας
-Χρ. Καρύδης, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία και μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, εκτός της υπηρεσίας αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων
-Αναστ. Τσερπές, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία και μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης των Παιδικών Σταθμών και των υπηρεσιών Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των δύο φύλων, Παιδείας και διά βίου μάθησης, προστασίας και προαγωγής της δημόσιας Υγείας, και απασχόλησης και τουρισμού.

Εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι
Με άλλη απόφαση, ο κ. Τσώνης ανέθεσε την εποπτεία και την υπογραφή κάθε είδους υπηρεσιακών εγγράφων προς εξυπηρέτηση της λειτουργίας των Δημοτικών Ενοτήτων και όρισε εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους ανά Δημοτική Ενότητα τους: Σπ. Κρασσακόπουλο (για τη Δ.Ε. Αίπειας), Χονδρό Νικ. (για τη Δ.Ε. Ανδρούσας), Γεωργία Παναγοπούλου – Μπρακουμάτσου (για τη Δ.Ε. Αριστομένους, Αναστ. Πουλόπουλο (για τη Δ.Ε. Βουφράδος), Διον. Σταθόπουλο (για τη Δ.Ε. Ιθώμης), Νικ. Ξενογιάννη (για τη Δ.Ε. Μεσσήνης), Νικ. Ξαρχάκο (για τη Δ.Ε. Πεταλιδίου) και Αναστ. Τσερπέ (για τη Δ.Ε. Τρικόρφου).

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου