Αλλαγή συσχετισμών ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Κουφαλάκος

Αλλαγή συσχετισμών ζήτησε  ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Κουφαλάκος

Σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο κάλεσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», Π. Κουφαλάκος.
Ο κ. Κουφαλάκος προέβη χθες στην ανακοίνωση αρχών και θέσεων, ενώ ανακοίνωσε και τα πρώτα ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
Στη συνέντευξη Τύπου σημείωσε πως «η εκλογική μάχη για τους Δήμους, τις Περιφέρειες και το Ευρωκοινοβούλιο είναι μια μάχη κατεξοχήν πολιτική και πρέπει να δοθεί ενιαία».
Ανέφερε πως οι Δήμοι έχουν χάσει κάθε ίχνος τοπικής  αυτοδιοίκησης και δεν είναι παρά το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης, του κράτους, που προορίζεται να «περνάνε» την αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε. και κυβέρνησης και να απορροφούν τη λαϊκή αγανάκτηση που αυτή προκαλεί.
Ζήτησε από το λαό «να τιμωρήσει με την ψήφο του σε αυτή τη διπλή εκλογική μάχη τους υπευθύνους για τα βάσανά του. Να μην τους επιβραβεύσει με την ψήφο του, και στις τρεις κάλπες. Γιατί οι πολιτικοί τους εκφραστές  βρίσκονται και στις τρεις κάλπες. Για το Δήμο Μάνης εκφράζονται και από τους τρεις διεκδικητές της δημαρχίας, Γιαννημάρα, Μαραμπέα και Μπασάκο». 
 
Χρέος 1,5 εκατ.  ευρώ
Ακολούθως, ανέφερε πως με βάση όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  1.500.000 ευρώ χρέος αφήνει προίκα ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης για τις επόμενες Δημοτικές Αρχές. Tα τακτικά έσοδα ανέρχονται σε 62.000 ευρώ, από τα οποία 52.000 ευρώ αφορούν τακτικές αποδοχές. Πρόσθεσε πως δεν αμφισβητήθηκε το χρέος από κανέναν, καθώς και το ότι δόθηκε μάχη μεταξύ Γιαννημάρα-Μαραμπέα-Μπασάκου για το ποιος ευθύνεται και για ποιο ποσό.
Σημείωσε πως στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο εκλεγμένος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λαμπρινέας Κώστας, ο οποίος αντιτάχθηκε σθεναρά από την πρώτη χρονιά στον άθλιο πετσοκομμένο προϋπολογισμό, πρότεινε να καταψηφιστούν οι προϋπολογισμοί και οι τροποποιήσεις του από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως σκληρά αντιλαϊκοί, και στην πορεία αντιτάχθηκε σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, ενώ στήριξε τα όσα, ελάχιστα, ήταν θετικά.
 
Διεκδικήσεις
«Απέναντι στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση εμείς αγωνιζόμαστε για Περιφέρειες και Δήμους κοντά και όχι ενάντια στο λαό», σημείωσε και πρόσθεσε: Θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο 
-Για πρωτοβάθμια δημόσια υγεία, που η έλλειψή της στη Δυτική Μάνη παίρνει εφιαλτικά χαρακτηριστικά.
-Για Δημόσιο Νοσοκομείο πλήρως εξοπλισμένο και με το απαραίτητο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας δωρεάν, για όλους τους πολίτες.
-Για κατοχύρωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και όχι εθελοντική εργασία και χαρτζιλίκια. Το έχει παρακάνει ο δήμαρχος με συμβάσεις εργασιακού μεσαίωνα και χωρίς ωράριο, όπως καταγγέλλουν συμβασιούχοι.
-Για δωρεάν δημόσια Παιδεία, χωρίς χορηγούς και  εμπορευματοποίηση της παιδείας.
-Για δημόσια δωρεάν μεταφορά των μαθητών, με ασφαλή λεωφορεία που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών.            
-Για δωδεκάχρονο δημόσιο σκολειό γενικής παιδείας με μουσική και αισθητική καλλιέργεια.
-Για να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και χωρίς πρόσβαση στην υγεία. Δε θα επιτρέψουμε να βγει στο πλειστηριασμό καμία εργατική-αγροτική- λαϊκή κατοικία.
-Για ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Μάνης. Μαζί με τις λαϊκές επιτροπές, που θα ενθαρρύνουμε, θα διεκδικήσουμε τους ανάλογους πόρους για τη Μάνη των ονείρων μας, θα οργανώσουμε ενημέρωση σε αγροτικά εργατικά και  επαγγελματικά ζητήματα της καθημερινότητας.
-Για αλληλεγγύη με ταυτόχρονη αγωνιστική διεκδικητική κινητοποίηση, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια, με αλληλεγγύη και όχι ελεημοσύνη -ουσιαστικά ζητιανιά.
-Για οργανωμένη Τεχνική Υπηρεσία απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία  του Δήμου.
-Για αντιπλημμυρικά έργα με προτεραιότητα σε Νιοχώρι και Στούπα 
-Για αντισεισμική προστασία, έλεγχο σχολείων και νηπιαγωγείων (με άμεση προτεραιότητα στο νηπιαγωγείο Σταυροπηγίου).   
-Για αγροτική οδοποιία.
-Για προστασία από την άναρχη δόμηση.
-Για δωρεάν δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση, κομποστοποίηση και διαλογή στην πηγή, με περισυλλογή των ανακυκλώσιμων με ειδικά φορτηγά και όχι συμβατικά.
-Για άμεση κατάργηση των χωματερών και αποκατάστασή τους.
-Για προστασία του Μεσσηνιακού κόλπου από αστικά λύματα  και μη, με διεκδίκηση χρηματοδότησης μελετών για αποχέτευση και βιολογικούς.
 
Υποψήφιοι
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι: Βαβαρούτσου Βασιλική (ταμίας στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης), Γιαννέα Ελένη (ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας), Γιαννακέας Βαγγέλης (οικοδόμος), Γκούζος Παναγιώτης (εκτελωνιστής), Καβαθέας Παναγιώτης (επαγγελματίας), Λαμπρινέας Κώστας (εκπαιδευτικός), Ξυδέας Κώστας (ιδιωτικός υπάλληλος), Ξυδέας Σταύρος (σιδεράς),  Παπαδέα -Κυριακοπούλου Χαρίκλεια (συνταξιούχος Δημοσίου), Πατριαρχέας Παρασκευάς (συνταξιούχος),  Πατιστέα Νίκη (νηπιαγωγός), Σιδέρης Παναγιώτης (συνταξιούχος), Σπυρέα Βάσω (ιδιωτική υπάλληλος),   Σπυρέας Σωτήρης (υπάλληλος ΕΛΤΑ), Ταβουλαρέας Πέτρος (ηλεκτρολόγος), Φαϊπέας Παναγιώτης (αγρότης),  Φουντέας Παντελής (δημόσιος υπάλληλος), Χρηστέα Στέλλα (μηχανικός ΕΜΠ) και Ψαλτήρας Νίκος (επαγγελματίας τυποποιητής ελαιολάδου).