Ανακύκλωση μη χρησιμοποιημένων ψηφοδελτίων στην Καλαμάτα


Την αναγκαιότητα ανακύκλωσης μη χρησιμοποιημένων ψηφοδελτίων από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Σημειώνεται ότι τα απόβλητα χαρτιού που προκύπτουν από την εκλογική διαδικασία είναι ένα ρεύμα αποβλήτων που δίνει υψηλή ποιότητα ανακτώμενων υλικών λόγω της καθαρότητάς τους και της απαλλαγής τους από ξένες ύλες.
Μεταξύ άλλων, σε σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρονται τα ακόλουθα: «Για το σκοπό αυτό οι κατά τόπους αρμόδιες Δημοτικές Αρχές θα πρέπει:
-Να ενημερώσουν σχετικά με το θέμα τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές, οι οποίοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, προκειμένου να ενθαρρύνουν τη χωριστή συλλογή και συγκέντρωση των μη χρησιμοποιημένων ψηφοδελτίων σε ξεχωριστές πλαστικές σακούλες απορριμμάτων.
-Να ενημερώσουν, επίσης, το προσωπικό καθαριότητας των εκλογικών κέντρων, προκειμένου να μεταφέρει το προς ανακύκλωση χαρτί στους πλησιέστερους ειδικούς εξωτερικούς κάδους ανακύκλωσης των Δήμων.
-Να μεριμνήσουν, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, ώστε την επόμενη ημέρα των εκλογών να γίνουν χωριστά δρομολόγια για την αποκλειστική συλλογή των παραπάνω κάδων ανακύκλωσης, προκειμένου να διατηρηθεί η καθαρότητα των συλλεγόμενων αποβλήτων χαρτιού και να μεταφερθούν το γρηγορότερο δυνατό προς διαλογή και ανακύκλωση με τη μέθοδο που ακολουθείται για τα υλικά συσκευασίας».
Ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων και ζητώντας τη βοήθεια των δικαστικών αντιπροσώπων, θα συνδράμει και σ’ αυτή τη διαδικασία ανακύκλωσης, όσον αφορά σε χαρτί υψηλής ποιότητας.