Απαξιώνεται το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη


Μια σειρά από σοβαρά πολιτικά ζητήματα γεννά η τακτική της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μεσσηνίας σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη. Κι αυτό, γιατί, ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες για περισσότερο από δύο μήνες, η Περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση επικοινωνικοποίησης του θέματος, αν και όλοι γνωρίζουν ότι ο έλεγχος που γίνεται συμφέρει τους ασθενέστερους, κυρίως, οικονομικά χρήστες του.
Και τα ερωτήματα δε σταματούν εδώ.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο «Θάρρος» ο Δημήτρης Φαββατάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, το δημόσιο ΚΤΕΟ κινδυνεύει να μπει σε κατάσταση υπολειτουργίας, διότι ενδέχεται να αποσπαστούν υπάλληλοί του.
Όπως υπογράμμισε, «πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει εισήγηση για την απόσπαση στη Διεύθυνση δύο τεχνικών υπαλλήλων που εργάζονται στο δημόσιο ΚΤΕΟ. Η πρόταση είναι να αποσπώνται στη Διεύθυνση καθημερινά από τη μία μετά το μεσημέρι. Αυτό, όμως, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, διότι από τη μία μετά το μεσημέρι το δημόσιο ΚΤΕΟ δε θα μπορεί να λειτουργήσει, καθώς ο ένας από τους δύο υπαλλήλους που προτείνεται να αποσπαστούν είναι προϊστάμενος. Επιπλέον, ένας ακόμη τεχνικός υπάλληλος ενδέχεται να πάρει άδεια, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στο Δήμο Μεσσήνης».
Ο κ. Φαββατάς τόνισε ότι «ζητάμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από την Υπηρεσία να μην προβούν σε αυτή την ενέργεια. Ζητάμε από την Περιφέρεια να ανακληθεί αυτή η εισήγηση και, αντίθετα, να ενισχυθεί το προσωπικό του δημόσιου ΚΤΕΟ, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων και να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου».
Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ελέγχονται καθημερινά στο δημόσιο ΚΤΕΟ περίπου 15 οχήματα, ενώ τα καθημερινά έσοδα του Δημοσίου ανέρχονται σε περίπου 1.000 ευρώ.
Ο κ. Φαββατάς διευκρίνισε ότι «εμείς δε στρεφόμαστε κατά των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, γιατί θέλουμε οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα της επιλογής». Πρόσθεσε, όμως, ότι ο νόμος ορίζει πως τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ οφείλουν στην επιγραφή τους να διευκρινίζουν ότι είναι ιδιωτικά, κάτι που δεν κάνουν. Ζήτησε, λοιπόν, από την πολιτική ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη