Βολές κατά Τατούλη για το πρόστιμο των 3.000 ευρώ για το παλιό λατομείο στο Πήδημα


Ευκαιρία να ξεσπαθώσουν κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρήκαν χθες η μείζων μειοψηφία και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Η αφορμή δόθηκε, όταν, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε η άσκηση προσφυγής, επί προστίμου που επιβλήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 3.000 ευρώ, για εναποθέσεις στερεών αποβλήτων στο χώρο του παλιού λατομείου Πηδήματος, ποινή που είχε δημοσιοποιηθεί από το «Θ».
Όπως αναφέρθηκε από το μέλος της Επιτροπής Αναστασία Μπελογιάννη, στο Πήδημα γινόταν εναπόθεση αδρανών υλικών, ενώ ο Δ. Φαββατάς παρατήρησε πως σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας εναπόθεση γίνεται εκεί τα τελευταία 20 χρόνια.
Από την πλευρά του, ο Στ. Μπεχράκης συμφώνησε με την άσκηση προσφυγής και πρόσθεσε πως «η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι παράλληλη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος της δεν είναι κατασταλτικός. Έγιναν ατυχείς χειρισμοί από την πλευρά της Περιφέρειας και έπρεπε να γίνουν προγράμματα με τους ΟΤΑ και με βάση αυτά να απομακρυνθούν όλα αυτά τα υλικά».
«Μας βρίσκετε σύμφωνους», ήταν η απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Επιτροπής, Δ. Μπούχαλης, και η συζήτηση σταμάτησε κάπου εκεί. Σύμφωνα δε με τα όσα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, «ο Δήμος κάνει προσπάθεια να τα διαχειρισθεί, όμως η πλήρης διαχείρισή τους θα είναι δυνατή μετά τη λειτουργία κέντρου διαχείρισης αδρανών υλικών, που επίκειται».
Χ.Χ.