Δήλωση Τσώνη, ορκωμοσία και σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης


«Μοναδικός μας στόχος είναι να μεταμορφώσουμε το Δήμο Μεσσήνης, με καθυστέρηση 4,5 μηνών», σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης.  
Στη δήλωσή του αναφέρει, επίσης, πως «για μας δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Είναι ώρα ευθύνης. Είναι καιρός για σκληρή δουλειά, και κυρίως για να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο και να τρέξουμε θέματα για τα οποία ο χρόνος είναι πιεστικός[…] Νικητές δεν είμαστε εμείς, είναι ο λαός της Μεσσήνης. Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι θα είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων του Δήμου Μεσσήνης.
Η νέα Δημοτική Αρχή, χωρίς αποκλεισμούς, ενωτικά, με νέες αντιλήψεις για την τοπική αυτοδιοίκηση, θα ενδιαφέρεται, θα συμμετέχει, θα σχεδιάζει, θα προγραμματίζει και θα αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα του Δήμου. Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε τα μανίκια, να δουλέψουμε σκληρά, μεθοδικά, συλλογικά, και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες του Δήμου μας, ώστε να τον κάνουμε ανθρώπινο, αξιοζήλευτο και δημιουργικό. Κι αυτό θα είναι το έργο όλων μας, γιατί θα είναι κοινή και η προσπάθειά μας, στην οποία θέλουμε τους συνδημότες μας αρωγούς και συμπαραστάτες.
Μαζί θα τα καταφέρουμε να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Μεσσήνης, να τον οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, να πετύχουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει στους κατοίκους, να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».
Χθες, αργά το απόγευμα, έγιναν πανηγυρισμοί στη Μεσσήνη (δείτε εδώ)  για την ανακήρυξη του κ. Τσώνη ως νέου δημάρχου Μεσσήνης, από όπου προέρχεται και η φωτογραφία.  
 
Το νέο Δ.Σ. Μεσσήνης και ορκωμοσία
Μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου (δείτε εδώ) θα γίνει εκ νέου ορκωμοσία την Κυριακή και θα ακολουθήσει συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκλεγούν το προεδρείο του Δ.Σ. και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.     
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελείται (αλφαβητικά) από τους Αριστομ. Αδαμόπουλο, Δημ. (Τζίμη) Αναγνωστόπουλο, Κων. Γεωργακόπουλο, Χρ. Καρύδη, Ι. Κατσά, Νικ. Κοτταρίδη, Σπ. Κρασσακόπουλο, Κων. Μπουρίκα, Γιαννούλα (Γιάννα) Μυστριώτη, Αντ. Νικολόπουλο, Νικ. Ξαρχάκο, Νικ. Ξενογιάννη, Ηλία Πετρόπουλο, Αναστ. Πουλόπουλο, Διον. Σταθόπουλο, Ανδρ. Τράκα, Κων. Τσάμη, Αναστ. Τσερπέ, Νικ. Χονδρό και Χρ. Χριστόπουλο (πλειοψηφία), Στ. Αναστασόπουλο, Γ. Αθανασόπουλο, Αναστ. (Σάκη) Βλαχοδημητρόπουλο, Παν. Γιαννόπουλο, Γ. Δαβίλλα, Ι. Μπρατσιάκο, Αναστ. Παπαγεωργίου, Γ. Παπαδόπουλο, Νικ. Φύκιρη (μείζων μειοψηφία), Δημ. Σαμπαζιώτη, Αθαν. Αλεβίζο, Γ. Γρουσουζάκο (α΄ ελάσσονα μειοψηφία) και Κων. Αποστολόπουλο (β΄ ελάσσονα μειοψηφία).
Απόντες θα είναι οι Δημ. Γαλιάτσος, Νικ. Δουρούμης, Αναστ. Ηλιόπουλος, Σπ. Κοντοθανάσης, Νικ. Κωνσταντέλος, Χαρ. Μακρής, Κων. Μαλιώτης, Ηλίας Πατσιώτης, Βασ. Σαραντόπουλος, Ελένη Τσέλιου – Μουρούφα, Αλεξ. Τσοπανάκης και Ι. Τσούσης.      
Αλλαγές επέρχονται και στα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, που θα αποτελείται από τους Δημ. Βλάσση, Αικατερίνη Παπαλάμπρου, Γρηγ. Γρηγορόπουλο, Λίνα Καμαρινοπούλου και Μαρία Χριστοπούλου – Καυκά.
Ωστόσο, η ανακήρυξη των νέων μελών του Δ.Σ. θα γίνει επισήμως σήμερα από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. 
 
Ικανοποίηση από Στ. Μπεχράκη και Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Εκλογοδικείου, με δήλωσή του στο «Θ» ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Σταμάτης Μπεχράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις.
Όπως τόνισε, ο συγκεκριμένος Δήμος χρειάζεται σοβαρή και επισταμένη προσπάθεια, κάτι που θεωρεί ότι θα πράξει η νέα Δημοτική Αρχή του Γιώργου Τσώνη, σε αντίθεση με την προηγούμενη του Στάθη Αναστασόπουλου.
Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα εκφράζει και η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, η οποία, μεταξύ άλλων, εύχεται παραγωγική και εποικοδομητική θητεία, δηλώνοντας πως «τα προβλήματα του Δήμου Μεσσήνης δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια επίλυσής τους».  

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου