Δηλώσεις Μεσσηνίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατα μεγάλη. Η στροφή προς Αριστερά έγινε πραγματικότητα με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Ν.Δ. Που πρόταξε τον τρόμο και απέτυχε παταγωδώς, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού ο «βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται».
Δυστυχώς, όμως, με αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα στέλνουμε εκτός συνόρων κι ένα εξαιρετικά αποκρουστικό μήνυμα: ότι σε αυτήν τη Βουλή τρίτο κόμμα είναι οι Ναζί της Χρυσής Αυγής.
Πάντως, σε δηλώσεις τους οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αισθάνονται δικαιωμένοι για την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά ταυτόχρονα νιώθουν και το βάρος της ευθύνης που κουβαλούν στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να αλλάξει προς όφελος των πολιτών την υπάρχουσα κατάσταση.
Στις πρώτες τους δηλώσεις τόνισαν:

Θανάσης Πετράκος
Οι εκλογές της 25ης Γενάρη σηματοδοτούν μια μεγάλη πολιτική ανατροπή. Στις 25 του Γενάρη έκλεισε η πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας στη μεταπολίτευση. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή έγραψε τη δική του ιστορία. Την Κυριακή, η Ελλάδα, με τους αγώνες του ελληνικού λαού και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε σε μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική τροχιά, η οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει θετικές εξελίξεις και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η εκλογή τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πενταεδρική Μεσσηνία είναι μια τεράστια νίκη που μας γεμίζει με πολύ μεγάλες ευθύνες στο να ανταποκριθούμε στην τιμή και στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι Μεσσήνιοι πολίτες, γυναίκες και άντρες, νέες και νέοι.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους περισσότερους από 33.500 πολίτες της Μεσσηνίας οι οποίοι επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά και τους περισσότερους από 13.000 συντοπίτες μου που με επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσω για δεύτερη θητεία στη Βουλή των Ελλήνων.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις συμπατριώτισσες και όλους τους συμπατριώτες μας ότι θα συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια και δύναμη τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της Μεσσηνίας και των πολιτών της.
Να είναι απολύτως βέβαιοι όλοι οι συμπατριώτες και οι συμπατριώτισσές μου, ότι θα δικαιώσουμε και οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και θα ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας τη χώρα και το λαό σε έναν προοδευτικό δρόμο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη
Η πατρίδα μας περνά σε μια νέα ιστορική περίοδο. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει τον παλιό και παρακμασμένο πολιτικό κόσμο και τα προνόμιά του. Γλυκοχάραξε κιόλας! Η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες αποτελεί πλέον τον κεντρικό άξονα της πολιτικής της νέας κυβέρνησης.
Τις καλύτερες μέρες που έρχονται οφείλουμε να τις συναντήσουμε με σεμνότητα, ευθύνη και ανιδιοτέλεια. Διοικώντας, ακούγοντας τους πολίτες. Με πολλή και συνεπή δουλειά για να γίνει υλική πράξη το Πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και τα άμεσα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θερμές ευχαριστίες στις Μεσσήνιες και τους Μεσσήνιους που με την ψήφο τους έκαναν το μεγάλο βήμα και στήριξαν ολόψυχα το ΣΥΡΙΖΑ της ελπίδας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλες και όλους που με τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες, επιζητώντας πάντα την ενεργή συμμετοχή τους, για να γίνει καλύτερη η ζωή όλων μας.

Πέτρος Κωνσταντινέας
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας στην παρθενική του κάθοδο στις εκλογές εξασφαλίζει μία από τις τέσσερις βουλευτικές έδρες του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό. Ο πρώην ρέφερι εξασφάλισε την τρίτη εκλόγιμη θέση.
«Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για δουλειά. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και υπόσχομαι πως θα κάνω το παν για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους», τόνισε στο gazzetta.gr ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος, παρά το ξενύχτι, χθες το πρωί δήλωσε παρών στο αρτοποιείο που διατηρεί επί της οδού Υπαπαντής. 

Έλενα Ψαρρέα 

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει δρόμο για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων στην Ελλάδα αλλά και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Στηριζόμαστε στη δύναμη και στη συμμετοχή του λαού προκειμένου να εργαστούμε για την υλοποίηση του προγράμματος μας.
Η Μεσσηνία κατέκτησε ένα ιστορικό αποτέλεσμα, σε μια πραγματικά ιστορική στιγμή. Στην πιο κρίσιμη συγκυρία, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον καταλύτη για την αναζωπύρωση των αιτημάτων, των διεκδικήσεων και των προσδοκιών του κόσμου της εργασίας, των κινημάτων, της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η δική σας θέληση, η δική σας στήριξη είναι η δύναμη μας.
Σας ευχαριστώ κάθε μια και κάθε έναν ξεχωριστά για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σας.