Εκκαθάρισης συνέχεια με Σκάρο που ακολούθησε Πολυχρόνη, Γεωργακόπουλο, Ζάρκο


Υπό κανονικές συνθήκες η ομάδα της Καλαμάτα θα έπρεπε τη δεδομένη χρονική στιγμή να ενισχύεται, έτσι ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τις όποιες πιθανότητες έχει για διεκδίκηση της πρωτιάς και της ανόδου, όμως συμβαίνει δυστυχώς το αντίθετο. Μέχρι τώρα έχει προκύψει μονάχα η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που αποτελεί ερωτηματικό για το εάν μπορεί να βοηθήσει, μιλάμε για τον Μοχάμεντ Κεϊτά, ενώ στον αντίποδα έχουμε σε εξέλιξη τη διαδικασία εκκαθάρισης που έχει φθάσει ήδη στους 4 ποδοσφαιριστές.
Μετά τους Πολυχρόνη, Γεωργακόπουλο και Ζάρκο, σειρά χθες πήρε ο Κώστας Σκάρος. Ο 27χρονος μέσος, που έδωσε το παρών στην προπόνηση, αλλά κατά τη διάρκειά της αποχώρησε, ειδοποιήθηκε ότι είναι εκτός πλάνων, πληρώνοντας προφανώς τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του με τη φανέλα της Καλαμάτας. Ο Σκάρος, ο οποίος αποκτήθηκε το Καλοκαίρι ως ένα από τα δυνατά μεταγραφικά χαρτιά της ομάδας, προερχόμενος από καλό πρωτάθλημα στη Β΄ Εθνική με τα Χανιά, προφανώς δεν ενθουσίασε τον Νίκο Κουρμπανά, ο οποίος και τον επέλεξε, ψάχνοντας πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Ρόλο έπαιξε και το υψηλό συμβόλαιό του, αφού αμειβόταν μ’ ένα σεβαστό ποσό – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η συμφωνία ήταν 18.000 ευρώ το χρόνο – το οποίο γλιτώνει η διοίκηση όσον αφορά τουλάχιστον το υπόλοιπο της σεζόν.
Το θέμα που προκύπτει ξεκάθαρα και πολύ έντονα, είναι το κατά πόσο μπορεί η διοίκηση να καλύψει τις απώλειες και να εμπλουτίσει το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, που θέλει σαφέστατη ενίσχυση. Χθες υπήρξε συνάντηση των κορυφαίων στελεχών της διοίκησης με τον Νίκο Κουρμπανά και το συγκεκριμένο κομμάτι έπεσε στο τραπέζι, αφού κρίνεται παραπάνω από αναγκαία η απόκτηση τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών.
 
Κίνδυνος βαριάς καμπάνας σε Δημητριάδη
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας που υπήρχε με τον Κώστα Σκάρο, αποτέλεσε επίκεντρο της χθεσινής ημέρας, όμως δεν ήταν το μόνο. Οι άνθρωποι της Καλαμάτας ενημερώθηκαν ότι ο διαιτητής του αγώνα με αντίπαλο το Λουτράκι κ. Γαβρίλης έγραψε στο Φ.Α. ότι ο επιθετικός της Μαύρης Θύελλας Πέτρος Δημητριάδης τον εξύβρισε μετά την ολοκλήρωση του ματς και πλέον κινδυνεύει με βαριά καμπάνα, που φθάνει ή και ξεπερνά τις τέσσερις αγωνιστικές.
Στα αγωνιστικά η ομάδα συνέχισε την προετοιμασία της με προπόνηση που επικεντρώθηκε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Εκτός προγράμματος έμειναν μονάχα οι Τριάντος και Σκαρλάτος που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα.
 

Συνάντηση με Νίκα και καλά νέα για το προπονητήριο
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα είχαν χθες νωρίς το μεσημέρι ο Γιώργος Ράλλης και ο υπεύθυνος μάνατζμεντ Νίκος Νίκας, με το προπονητήριο να βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι έχει πάρει κατεύθυνση για την ολοκλήρωση των εργασιών, με τον Δήμαρχο να φανερώνει και πάλι την έμπρακτη υποστήριξή του στην ομάδα.
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επίσκεψη στα Παλιάμπελα από τον μηχανικό και τον γεωπόνο, που θα σημάνει αυτομάτως το πέρασμα στην τελική ευθεία και τη διευθέτηση των σημαντικών θεμάτων  όπως είναι τα αρδευτικά και η σπορά.

Του Νίκου Μπαλόπουλου