Ενστάσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων από αντιπολίτευση


Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας απασχόλησε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Το πρώτο θέμα ήταν η ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση με απευθείας ανάθεση του έργου «Διευθέτηση ομβρίων και αποκατάσταση πρανών στους περιμετρικούς δρόμους στον παλιό σκουπιδότοπο Καλαμάτας (Γιαννιτσάνικα)». Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο τον εργολήπτη Παναγιώτη Καλλιντέρη, που προσέφερε έκπτωση 6%, όσον αφορά σε έργο με προϋπολογισμό 10.000 ευρώ. Η παρέμβαση συνίσταται κυρίως στην κατασκευή μετώπων με συρματοκιβώτια.
Στη συνέχεια, η Επιτροπή συζήτησε το θέμα της διαχείρισης στραγγιδίων στη Μαραθόλακκα. Για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, η εργασία ανατέθηκε – με τους ίδιους όρους που είχαν προκύψει από τον αντίστοιχο περυσινό διαγωνισμό – στον Βασίλειο Πόταρη, έναντι 150 ευρώ την ημέρα χωρίς ΦΠΑ.
Τελευταίο θέμα ήταν η μεταφορά υπολείμματος Κ.∆.Α.Υ. στη Μαραθόλακκα. Η Επιτροπή ανέθεσε τις εργασίες μεταφοράς του υπολείμματος της διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας από το ΚΔΑΥ στη Μαραθόλακκα, στον Δημήτριο Κουζή, με τους ίδιους όρους του περσινού συμφωνητικού και για χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νέας ανάθεσης έπειτα από έρευνα αγοράς. Η χρέωση θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ημερών εργασίας, επί συνόλου ετήσιας δαπάνης 20.000 ευρώ προ ΦΠΑ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στα τρία παραπάνω θέματα ασκήθηκε κριτική από τα μέλη της Επιτροπής που ανήκουν στην αντιπολίτευση, αλλά και από τους παριστάμενους επικεφαλής παρατάξεων, Μανώλη Μάκαρη, Θόδωρο Μπρεδήμα και Μιχάλη Αντωνόπουλο.
Πέραν της επιμέρους κριτικής, ζήτησαν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων να τεθεί στην ημερήσια διάταξη επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.
Α.Π.