Η Καλαμάτα έ”χ”ασε δύο ακόμα βαθμούς και τα άκουσε από τον κόσμο (φωτογραφίες και βίντεο)


Η έδρα συνεχίζει να… πληγώνει την Καλαμάτα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Η «Μαύρη Θύελλα» έμεινε στο 0-0 με το Λουτράκι, για την 14η αγωνιστική, παραχωρώντας την 4η εντός έδρας ισοπαλία σε 7 ματς, ενώ για δεύτερο σερί παιχνίδι στην Παραλία δεν μπόρεσε να βρεί δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Μεσολόγγη ήρθαν στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχοντας την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία και κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία του Γιάννη Καλλιακμάνη αφού η Καλαμάτα δεν βρήκε τον τρόπο να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Το ματς στο μεγαλύτερο μέρος του είχε την εικόνα που έχουμε παρακολουθήσει στην πλειοψηφία των εντός έδρας αγώνων της ομάδας του Νίκου Κουρμπανά. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν μονότερμα, έκαναν φάσεις που δεν αξιοποίησαν και τελικά άφησαν δυο ακόμη πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Η Καλαμάτα επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό της, είχε την σημαντικότερη της ευκαιρία πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο αλλά από τη στιγμή που το γκολ δεν ερχόταν, οι φιλοξενούμενοι αποκτούσαν αυτοπεποίθηση, οργανώνονταν αμυντικά και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα.
Στο δεύτερο μέρος το ματς παίχτηκε στο μισό γήπεδο αλλά ο Καλλιακμάνης έμοιαζε ανίκητος. Ο Νίκος Κουρμπανάς έριξε στην μάχη τον Αργυρόπουλο και λίγο αργότερα πέρασε τον Δημητριάδη στην κορυφή της επίθεσης αλλά οι διάδρομοι προς την εστία των φιλοξενούμενων παρέμειναν κλειστοί.
 
Κουρμπανάς: Δική μου η ευθύνη 
Προβληματισμένος από την επιθετική δυστοκία που οδήγησε σε μια ακόμη εντός έδρας ισοπαλία παρουσιάστηκε μετά το τέλος του ματς ο Νίκος Κουρμπανάς: «Ούτε αυτή την φορά καταφέραμε να διασπάσουμε την άμυνα του αντιπάλου ο οποίος παρουσίασε ένα σύνολο στημένο καλά αμυντικά. Είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνίζεται εντός έδρας ενώ στα εκτός έδρας ματς βρίσκουμε τις λύσεις και παίρνουμε τις νίκες. Αυτό που θέλω να πω είναι να αφήσουμε σε ηρεμία τους παίκτες και να μην τους χρεώνουμε πράγματα. Αν κάποιος είναι υπεύθυνος για ότι έχει γίνει από την αρχή της χρονιάς, αυτός είμαι εγώ. Εγώ έχω φτιάξει αυτή την ομάδα και βέβαια παίρνω τις ευθύνες ολοκληρωτικά. Έχουμε μια διοίκηση που λειτουργεί πολύ καλά απέναντί μας, προσπαθεί να λύσει όλα τα προβλήματα, στο βαθμό που μπορεί με τα δεδομένα που έχει, οπότε δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τις ευθύνες από εδώ και από εκεί. Πρέπει να δούμε με ηρεμία την κατάσταση. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος από την ομάδα και είναι φυσιολογικά δυσαρεστημένος γιατί περιμένει περισσότερα πράγματα. Το να ζητήσουμε από τον κόσμο συγγνώμη είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

Ο τεχνικός του Λουτρακίου, Νίκος Μεσολόγγης, είπε: «Ήρθαμε να παίξουμε στην έδρα μιας ομάδας που είναι εκ των διεκδικητών του τίτλου έχοντας τέσσερις βασικές απουσίες. Είχαμε στόχο να κλείσουμε τους διαδρόμους προς την εστία μας και αν μπορέσουμε να κλέψουμε το παιχνίδι με κάποιες αντεπιθέσεις. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού η Καλαμάτα είχε μια κλασσική ευκαιρία για να σκοράρει και εμείς θα μπορούσαμε σε κάποιες αντεπιθέσεις να έχουμε κάτι καλύτερο στο τελείωμα κάποιων φάσεων. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση όσον αφορά το αμυντικό μόνο κομμάτι. Η ομάδα μας δεν είναι αυτή που είδατε σήμερα αλλά στο συγκεκριμένο ματς δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι η παραμονή, να καταφέρουμε στα επόμενα ματς να αυξήσουμε την διαφορά από την ζώνη του υποβιβασμού».


Αποδοκιμασίες για το αποτέλεσμα
Μετά τη λήξη του παιχνιδιού φίλαθλοι της Καλαμάτας αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές για το αποτέλεσμα, ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε ο Χρήστος Καλαντζής που προσπαθούσε να ηρεμήσει τον κόσμο.
Ένα αποτέλεσμα που απομακρύνει και άλλο την ομάδα από την κορυφή και δείχνει την αδυναμία της ομάδας να κερδίσει μέσα στην έδρα της.
Από την πλευρά του ο προπονητής της Καλαμάτας ανέλαβε την ευθύνη της ήττας και ζήτησε ηρεμία, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του.


Ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις αλλά και με πολλά λάθη παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της παραλίας.
Για ακόμα μια φορά η Καλαμάτα δεν κατάφερε να κερδίσει μέσα στην έδρα της, αποτέλεσμα που προκάλεσε αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών της.

 75 Συνεχόμενα λάθη στην άμυνα της Καλαμάτας ο Χρυσαφίδης στέλνει τη μπάλα άουτ 

73 Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σκάρος στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Λουτρακίου
 

Το παιχνίδι φθάνει στο 60 και συνεχώς οι παίχτες του Λουτρακίου πέφτουν κάτω, κάτι που έχει προκαλέσει εκνευρισμό εντός και εκτός γηπέδου.
 

Το δεύτερο ημίχρονο μόλις ξεκίνησε
 

Λήξη ημιχρόνου 0-0
 
 

31 Σέντρα- σουτ από τον Σιώκο ο Πάππος διώχνει σε κόρνερ
 

25ο Μετά από σέντρα μέσα στην μικρή περιοχή ο Σαλαπάτας με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ 

Βρισκόμαστε στο 5ο λεπτό και η Καλαμάτα έχει καταφέρει να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό με δύο μάλιστα ευκαιρίες, μια με τον Καλαντζή και άλλη μια με τον Ηλιόπουλο
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΠΑΠΠΟΣ, ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΤΙΝΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΡΟΥΣΣΗΣ, ΤΣΑΤΣΟΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΟΥΜΠΑΡΔΕΑΣ, ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ, ΣΚΑΡΟΣ, ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
 
ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ΣΠΕΣΙ, ΓΚΑΡΜΙΡΗΣ, ΣΙΩΚΟΣ, ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ, ΤΣΩΚΟΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΕΡΒΟΣ
 
 

Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε ενώ στην Καλαμάτα έχουν φθάσει και φίλαθλοι από το Λουτράκι.
 

Βρισκόμαστε στο Στάδιο Παραλίας όπου σε λίγο η Καλαμάτα θα αντιμετωπίσει το Λουτράκι.
Ο καιρός είναι συννεφιασμένος ενώ μέχρι τώρα η προσέλευση είναι μικρή.


Από το διπλό στη Μάνδρα προέρχεται η ομάδα της Καλαμάτας, όμως για να έχει αξία η νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του Μανδραϊκού, θα πρέπει να πάρει η Μαύρη Θύελλα τους τρεις βαθμούς στο σημερινό (3.00 μ.μ.) εντός έδρας ματς της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ εθνικής, με αντίπαλο το Λουτράκι.
Άλλωστε, η Καλαμάτα βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου παραμένει σταθερά ο Παναργειακός και για να διατηρήσει ζωντανές στο ακέραιο τις πιθανότητες διεκδίκησης της πρωτιάς, θα πρέπει να πάρει σήμερα το τρίποντο απέναντι στο Λουτράκι, που θεωρείται ως ένα από τα πλέον σκληρά σύνολα της κατηγορίας.
Το δείχνει άλλωστε ξεκάθαρα η αμυντική του συγκομιδή, καθώς διαθέτει την καλύτερη άμυνα του ομίλου.
Αυτό είναι ένα στοιχείο που ενδέχεται να κρίνει το ματς, και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο Νίκος Κουρμπανάς, δούλεψε πάνω στη διάσπαση της αμυντικής λειτουργίας.
Ο έμπειρος τεχνικός, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Τριάντο αλλά και τον Σκαρλάτο, καθώς επίσης και τον Γεωργακόπουλο που οδεύει προς άλλες πολιτείες, φρόντισε να μεταφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στους ποδοσφαιριστές, την αναγκαιότητα κατάκτησης του τρίποντου.
Χθες το πρωί γνωστοποίησε την αποστολή, η οποία αποτελείται από 19 ποδοσφαιριστές και μέσα σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται το μοναδικό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, τον Μοχάμεντ Κεϊτά.
Βεβαίως, ο 23χρονος μέσος δεν θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα, εκεί όπου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκονται οι Πάππος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Νιφορόπουλος, Σκάρος, Τσάτσος, Καλατζής, Λουμπαρδέας, Αργυρόπουλος και ένας εκ των Δημητριάδη ή Σαλαπάτα.
Θέση στην 11άδα και ο Κώστας Ηλιόπουλος, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν ακόμη οι Μούζος,  Κουντάνης, Χαρίτος, Βασιλόπουλος, Κακκαλής και Κεϊτά.
Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει τόσο από το περίπτερο της «Μαύρης Θύελλας» (Ναυαρίνου και Φαρών) σήμερα, από τις 10.00 π.μ.  έως τις 03:00 μ.μ., όσο και από τα εκδοτήρια του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας τα οποία θα ανοίξουν δυο ώρες πριν την έναρξη του ματς.
 
Μειώνονται οι πιθανότητες μεταγραφής
Τέλος και όσον αφορά το μεταγραφικό μέτωπο και την προσπάθεια ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού, με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και μειώνονται οι πιθανότητες πραγματοποίησης δεύτερου «χτυπήματος».
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μικρή οικονομική δυστοκία στις τάξεις της διοίκησης, που θέλει να διατηρήσει τις ισορροπίες και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο σκέφτεται να μην κάνει άλλη προσθήκη πλην του Κεϊτά, χωρίς όμως να αποκλείεται πλήρως και το αντίθετο σενάριο, εφ’ όσον βρεθεί κάτι αξιόλογο και οικονομικά ανεκτό.
 
Ένας χρόνος χωρίς τον Ντ. Δημητρακόπουλο
Ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του παλαίμαχου τερματοφύλακα της Μαύρης Θύελλας Ντίνου Δημητρακόπουλου τελείται σήμερα και ώρα 8.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Λέικα.