Θερμό κλίμα χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας στη συνάντηση Π. Νίκα με Γ. Τσώνη


Αν βρισκόμαστε ημερολογιακά στην περίοδο του χειμώνα, χθες το πρωί στο Δημαρχείο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Παν. Νίκα με το νέο δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Τσώνη, το κλίμα ήταν κάτι περισσότερο από θερμό.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, στο πλαίσιο δηλώσεών του, εξέφρασε τη χαρά του, διότι υποδέχθηκε «το δήμαρχο της αδελφής με την Καλαμάτα πόλης, της Μεσσήνης, των οποίων τα συμφέροντα είναι κοινά και η πορεία τους δεν μπορεί να είναι παρά κοινή μέσα στο χρόνο. Από την πλευρά μου, ως δήμαρχος Καλαμάτας, θέλω να υποσχεθώ και δημόσια ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει η καλύτερη συνεργασία με το Δήμο της Μεσσήνης, για όλα τα θέματα τα κοινά, αλλά και γενικότερα για ζητήματα τα οποία αφορούν στην πορεία της Αυτοδιοίκησης».
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, με τη σειρά του, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Π. Νίκα για την υποδοχή και τόνισε πως κοινός στόχος των δύο Δήμων πρέπει να είναι η αδελφική συνεργασία και η γενικότερη ανάπτυξη.
Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε σε συνεργασία επί θεμάτων Πολεοδομίας και διαχείρισης απορριμμάτων, θέτοντας μάλιστα στη διάθεση του Δήμου Μεσσήνης τη χρήση των press containers που θα αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας. «Μπορεί να ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά ξέρουμε ότι πάνω απ’ όλα είναι της πατρίδος και πρέπει να είναι για την εξυπηρέτηση όλων», είπε ο κ. Νίκας. Ο δε κ. Τσώνης προσέθεσε ότι «η συνεργασία θα είναι σε όλα τα επίπεδα».
Σε περαιτέρω δηλώσεις του, ο Π. Νίκας ανέφερε ότι θα δοθεί κάθε αναγκαία βοήθεια για τη δημιουργία της Υπηρεσίας Πολεοδομίας Δήμου Μεσσήνης, σε υπηρεσιακό και επίπεδο τεχνογνωσίας.
Α.Π.