«Λέει αντίο» και ο Ρούσσης…


«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΟΥ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ «ΘΑΡΡΟΣ» Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
Σε μπελάδες έχει μπει το τελευταίο διάστημα η ομάδα της Καλαμάτας και η ανησυχία που δημιουργείται είναι πλέον αρκετά έντονη. Δεν μιλάμε μονάχα για το καθαρά αγωνιστικά μέρος και την απόσταση που χωρίζει τη Μαύρη Θύελλα από τον Παναργειακό και την κορυφή, αναφερόμαστε σε μια σειρά θεμάτων που αφήνουν άσχημα μηνύματα εν όψει της συνέχειας. Μετά λοιπόν την αποχώρηση των Πολυχρόνη, Γεωργακόπουλου, Ζάρκου και την υπόθεση Σκάρου, που ως γνωστόν έχει τεθεί εκτός ομάδας αλλά παραμένει στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα να προπονείται μόνος, προέκυψε και η υπόθεση του Δημήτρη Ρούσση.
Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός δεν επέστρεψε από το Αγρίνιο, όπου και παραμένει, έχοντας μεταφέρει σε ανθρώπους της διοίκησης την απόφασή του να μη συνεχίσει στην ομάδα της Καλαμάτας την καριέρα του. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή, μας μετέφερε τους λόγους που τον ώθησαν να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση… «Είναι καθαρά οικονομικοί οι λόγοι. Το είχα επισημάνει και πριν τα Χριστούγεννα, όταν και δέχθηκα υποσχέσεις για βελτίωση. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα όλο αυτό το διάστημα», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρούσσης, που ωστόσο θα σκεπτόταν το ενδεχόμενο επιστροφής εφόσον τα οικονομικά δεδομένα βελτιώνονταν. Όπως και να  έχει το μόνο σίγουρο είναι ότι η διοίκηση αντιμετωπίζει ολοένα και πιο έντονα οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν εξωτερικευθεί σε μια κομβική περίοδο, στην οποία υπό κανονικές προϋποθέσεις η ομάδα θα έπρεπε να ψάξει την αντεπίθεση. Αντ’ αυτού, έχουν προκύψει αρκετές απώλειες, που αποδυναμώνουν το έμψυχο δυναμικό και τις δυνατότητες του Νίκου Κουρμπανά να ψάξει τη βελτίωση.
 
«Απάντησε» με Λαζάρου η διοίκηση
Χθες πάντως είχαμε τη δεύτερη ενσωμάτωση νέου προσώπου, που ενδεχομένως ν’ αποτελεί και την απάντηση της διοίκησης απέναντι στη διαφαινόμενη αποχώρηση Ρούσση. Μετά τον Κεϊτά, παίκτης της Καλαμάτας είναι από χθες ο 23χρονος αμυντικός Αντώνης Λαζάρου, που έμεινε ελεύθερος από την Ερμιονίδα, με την οποία και πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Καλαμάτας, επισημαίνει σχετικά με την απόκτηση του υψηλόσωμου αμυντικού… «Ο ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ανακοινώνει την απόκτηση του Αντώνη Λαζάρου. Γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1992, ο Αντώνης Λαζάρου αγωνίζεται ως στόπερ και έμεινε ελεύθερος από την Ερμιονίδα, στην οποία ήταν πέρυσι βασικό στέλεχος (19 συμμετοχές, 1 γκολ). Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Ερμή Ερμιόνης και στην συνέχεια αγωνίστηκε στον Γιούχτα πριν επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και την Ένωση Ερμιονίδας.
Ο Λαζάρου έκανε σήμερα (χθες) το μεσημέρι την πρώτη του προπόνηση με την «Μαύρη Θύελλα» ακολουθώντας το πρόγραμμα που έγινε υπό βροχή στο Δημοτικό γήπεδο Ασπροχώματος».
 
Αύριο για νίκη με Παναρκαδικό
Μέσα σ’ όλα τ’ άλλα, η Καλαμάτα καλείται να  δείξει  αύριο στην εντός έδρας αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναρκαδικό τα καλά της αγωνιστικά χαρακτηριστικά, και να πάρει τους τρεις βαθμούς, που τόσο πολύ χρειάζεται για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρωτιάς. Όντας έξι βαθμούς πίσω από το Άργος, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πλην της νίκης, ακόμη κι αν έχουν προκύψει οι αποχωρήσεις παικτών ή ακόμη και τα προβλήματα τραυματισμών και οι τιμωρίες.

Του Νίκου Μπαλόπουλου