Μέτρα από την Αστυνομία για την Υπαπαντή ζητά ο Π. Νίκας


Με έγγραφό του προς το διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αδαμάντιο Μητρόπουλο, ο δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση της ΕΛΑΣ για τον άρτιο εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντής του Χριστού, με τη δέουσα τάξη και λαμπρότητα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος ζήτησε:
1. Να απομακρύνουν τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας όλους εκείνους τους μικροπωλητές οι οποίοι δε διαθέτουν άδεια, δεδομένου ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας παραχωρήθηκαν μέχρι 14 άδειες μικροπωλητών για πώληση χειροτεχνημάτων, θρησκευτικών ειδών, λουκουμάδων και ποπ – κορν
2. Να είναι πλήρως ελεύθερες από οχήματα οι οδοί μέσω των οποίων θα διενεργηθεί η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Δυστυχώς, πέρυσι, την ώρα της λιτανείας, υπήρχαν πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα, ιδίως στην οδό Φαρών, που εμπόδισαν την ιερή πομπή.
Επίσης, ο δήμαρχος επισήμανε την ανάγκη αποκλεισμού κάθε οχήματος επί ικανό χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη της λιτανείας και μετά το πέρας αυτής, από την πλατεία Υπαπαντής και τις οδούς Χρυσοστόμου Θέμελη και Φάριος.
3. Να διατεθούν για τις ανάγκες υποστήριξης των εκδηλώσεων οι αστυνομικοί υπάλληλοι της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας στο σύνολό τους, επειδή έχουν σχετική εμπειρία. Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται στη διάθεση της Διεύθυνσης Αστυνομίας, για συνδρομή στο έργο της, μέσω του Τμήματος Αδειών και Ελέγχων.
Προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε στο διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας ότι, μετά το πέρας της λιτανείας, τα μέλη των Φιλαρμονικών θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, ενώ θα παρατεθεί γεύμα στους επισήμους προσκεκλημένους στο ξενοδοχείο “Elite”.