Μετά το διπλό μπορεί να συνεχίζει να ελπίζει η Καλαμάτα (φωτογραφίες)


Με το πέμπτο της εκτός έδρας «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, η Καλαμάτα επέστρεψε στις νίκες και παρέμεινε «γαντζωμένη» στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η «Μαύρη Θύελλα» επιβλήθηκε με 1-0 του Μανδραϊκού στο Φράγκειο γήπεδο της Μάνδρας για την 13η αγωνιστική, ξεκίνησε με το «δεξί» τη νέα χρονιά και έμεινε σε απόσταση… βολής από την κορυφή, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Θύμιος Αργυρόπουλος- χρυσή αλλαγή του Νίκου Κουρμπανά- με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 71’.
Όπως και στο προηγούμενο ματς στο Θριάσιο πεδίο, αυτό με τον Αστέρα στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη στην Μαγούλα, η Καλαμάτα κλήθηκε να παίξει ποδόσφαιρο σε γήπεδο – χωράφι, απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε να διαφυλάξει το μηδέν παίζοντας μαζική άμυνα. Ο Μανδραϊκός, ο οποίος βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση, ήθελε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα απέναντι στην Καλαμάτα και ξεκίνησε το ματς με τρείς νεοαποκτηθέντες στην 11άδα.
Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο ήταν αυτοί οι οποίοι μπήκαν «φουριόζοι» στο ματς και επέβαλαν τον ρυθμό τους να και ο Νίκος Κουρμπανάς αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τα πλάνο του στο 17΄ λόγω αναγκαστικής αντικατάστασης εξαιτίας τραυματισμού, του Βασίλη Τριάντου. O Hλιόπουλος που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο πέρασε δεξί χαφ με ταυτόχρονη οπισθοχώρηση του Νιφορόπουλου στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Μαρτίνος που είχε ξεκινήσει δεξί μπακ μετατέθηκε στην άλλη πλευρά που μέχρι τότε κάλυπτε ο Τριάντος. Η Καλαμάτα είχε τον απόλυτο έλεγχο αλλά η μπάλα δεν κυκλοφορούσε εύκολα. Ο Βασίλης Καραούλης είχε δώσει εντολή στον Κρητικό να παίζει μαν του μαν τον Τσάτσο αλλά οι μελανόλευκοι εκτός από τους αντιπάλους τους είχαν αντίπαλο και το…χωράφι που δεν επέτρεπε να βγεί σωστή πάσα ούτε στα… δύο μέτρα.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Καλαμάτα ανέβασε την πίεσή της ψηλότερα, βρήκε ρυθμό και έσφιγγε τον κλοιό. Στο 65΄ο Αργυρόπουλος πήρε την θέση του Τσάτσου και έξι λεπτά αργότερα έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» του γκολ.
Ο πατρινός μέσος εκτέλεσε φαλτσαριστά από πλάγια αριστερά ένα κερδισμένο φάουλ και η μπάλα αφού αναπήδησε στο έδαφος κατέληξε στα δίχτυα του Ρόππα για το 0-1.
Οι γηπεδούχοι μη έχοντας πλέον επιλογές βγήκαν στην επίθεση και το ματς μεταφέρθηκε στον χώρο του κέντρου. Η μεγάλη φάση για τον Μανδραϊκό ήρθε στις καθυστερήσεις αλλά ο Παναγιώτης Πάππος έκανε την απόκρουση του αγώνα. Στην τελευταία ουσιαστικά φάση του ματς ο Μπεγκλετσής έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, αλλά ο τερματοφύλακας της «Μαύρης Θύελλας» κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα και να κρατήσει το «διπλό».
 
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 
6’ Κάθετη μπαλιά του Νιφορόπουλου για τον Τσάτσο που έπιασε το σουτ από καλή θέση αλλά ο Ρόππας μπλόκαρε.
14’ Ο Καλαντζής τροφοδοτεί τον Σαλαπάτα που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
32’ Νέο σουτ, του Σκάρου αυτή την φορά, ο Ρόππας είναι καλά τοποθετημένος και μπλοκάρει
34’ Πίεση και κλέψιμο του Καλαντζή από αριστερά, διαγώνιο σουτ άουτ
45’ Ο Σαλαπάτας κυνηγά μία χαμένη μπαλιά και αναγκάζει τον Ρόππα να διώξει άτσαλα, η μπάλα καταλήγει στον Τσάτσο που επιχειρεί πλασέ το οποίο όμως είναι αδύναμο δίνοντας τον χρόνο στους αμυντικούς να διώξουν την μπάλα.
57’ Γύρισμα του Σαλαπάτα για τον Τσάτσο που προσπαθεί με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν προλαβαίνει
60’ Σουτ του Σκάρου από καλή θέση, ο Ρόππας διώχνει με τα πόδια
71’ ΓΚΟΛ: Ο Αργυρόπουλος εκτελεί με φάλτσο ένα φάουλ από πλάγια αριστερά, η μπάλα περνάει από όλους, αναπηδά στο έδαφος και καταλήγει στην απέναντι γωνία… 0-1
75’ Κεφαλιά του Ρούσση σε κόρνερ, ο Ρόππας αποκρούει πολύ δύσκολα δίλά στο αριστερό του δοκάρι
90+2’ Εκπληκτική επέμβαση του Πάππου στην τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν με τον Μπεγκλετσή
 
Κίτρινες κάρτες: Ρούσσης 23’, Ιατρού 38’, Ζαχαράτος 65’, Καμπάσης 75’
 
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ: Ρόππας, Ιατρού, Καμπάσης, Φερεντίνος, Κρητικός, Σιγάλας, Μανασίδης Στ. (34’ λ.τ. Τεπέτοβ), Αγκόλι, Μπεγκλετσής, Ζαχαράτος, Αμπντουραχμάνι (64’ Θεοδώρου).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Μαρτίνος, Τριάντος (17’ λ.τ. Ηλιόπουλος), Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Τσάτσος (65’ Αργυρόπουλος), Νιφορόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας, Σκάρος, Καλαντζής (80’ Σκαρλάτος).
 
   
ΚΟΥΡΜΠΑΝΑΣ: Είχαμε κλασικές ευκαιρίες σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο και μεταμορφωμένο αντίπαλο 
Ικανοποιημένος από την κατάκτηση των τριών βαθμών στην επανέναρξη του πρωταθλήματος εμφανίστηκε μετά τον αγώνα ο Νίκος Κουρμπανάς.
«Ήταν ένα δύσκολο μας σε κακό αγωνιστικό χώρο που σίγουρα επηρέασε μία ποιοτική ομάδα όπως η δική μας. Είχαμε κλασικές ευκαιρίες να τελειώσουμε το ματς πιο νωρίς απέναντι σε έναν τελείως διαφορετικό Μανδραϊκό που δεν έχει καμία  σχέση με την ομάδα πριν τις γιορτές, καθώς ενισχύθηκε στο διάστημα της διακοπής.
Θα μπορούσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχουμε άλλο ένα γκολ ώστε να μην κινδυνέψουμε στο τέλος να πάθουμε ζημιά στη μοναδική ευκαιρία των αντιπάλων. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα που μας κρατάει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος.
Κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρώτου γύρου. Όποιος αντέξει περισσότερο ψυχολογικά θα είναι και ο πρωταθλητής. Έχουμε ισορροπία, ηρεμία και καλή ψυχολογία και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας» ανέφερε ο τεχνικός της «Μαύρης Θύελλας» και συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας που σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος, ενισχύοντάς μας με όλες του τις δυνάμεις».
 
 
Αργυρόπουλος: Πανάξιο τρίποντο 
Ο σκόρερ του «χρυσού» γκολ, Θύμιος Αργυρόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια τονίζοντας: «Ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Το μόνο που θέλαμε ήταν η νίκη την αξίζαμε και την πήραμε δίκαια. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ζητούμενο είναι η νίκη και στα επόμενα παιχνίδια. Σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες τα καταφέραμε και ξεκινήσαμε επιτυχημένα την χρονιά. Η ομάδα σιγά, σιγά βγάζει τον καλό της εαυτό και σίγουρα θα έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια».
 
Πάππος: Να συνεχίσουμε έτσι 
Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, Παναγιώτης Πάππος, είπε για το πέμπτο διπλό σε έξι εκτός έδρας ματς: «Πιστεύω πως όλα θα κριθούν πάνω στο νήμα. Σήμερα επηρεαστήκαμε αρκετά από τον κακό αγωνιστικό χώρο και τη διακοπή του πρωταθλήματος αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι καταφέραμε να σκοράρουμε, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να μείνουμε κοντά στην κορυφή. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στα ματς που ακολουθούν στην έδρα μας μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου να πετύχουμε το απόλυτο και να βρεθούμε ακόμη ψηλότερα στην βαθμολογία».