Με ευχές και «μπηχτές» η πίτα για τους υπαλλήλους στο Δήμο Τριφυλίας (φωτογραφίες)


Γεμάτη ευχές, αλλά και «μπηχτές», πανταχόθεν, ήταν η χθεσινή μικρή γιορτή για την κοπή της πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας, έπειτα από πρωτοβουλία και πρόσκληση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα!
Υπάλληλοι, από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, συμμετείχαν στην εκδήλωση που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με χαμόγελα αλλά και σκεπτικισμό για τη λειτουργία του Δήμου και την πορεία του στη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Αυτό που διεφάνη, πάντως, και – τουλάχιστον – βγήκε προς τα έξω, είναι ότι υπάρχει – και πρέπει να υπάρχει – ειλικρινής διάθεση συνεργασίας, συνεννόησης, κατανόησης, με σεβασμό, εμπιστοσύνη και ενότητα! «Ημέρα για όλους τους εργαζομένους στο Δήμο», χαρακτήρισε τη χθεσινή ο δήμαρχος, «τους οποίους θέλουμε να τιμήσουμε για τη μεγάλη προσφορά την οποία κάνουνε στις εξελίξεις των τοπικών θεμάτων».
Ο ίδιος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για τον τρόπο που δουλεύουν, που προσπαθούν και συμμετέχουν σε αυτό το οποίο προσπαθεί ο Δήμος Τριφυλίας να παράγει και να παρέχει προς τους πολίτες, ενώ συνεχίζοντας εξήρε τη δουλειά και την προσφορά τους, σε δύσκολες συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί.
Ακολούθως, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας «για την Παναγιά, να μας φυλάει». Επίσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους βουλευτές Αντωνία Μπούζα και Σαράντο Κουκούμη, που ήταν παρόντες.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στους υπαλλήλους και σε όλους, μοιράστηκε μαζί τους δύο σκέψεις: πρώτον, ότι όλοι που εργάζονται στο Δήμο πρέπει να νιώσουν ότι είναι μέλη μιας οικογένειας και ξεκινώντας το πρωί απ’ το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά, να πηγαίνουν με χαμόγελο και χαρά και φεύγοντας το μεσημέρι να αφήνουν τα προβλήματα του Δήμου πίσω και να μην τα μεταφέρουν στο σπίτι τους και, δεύτερον, ότι όλοι, και η χώρα, περνάνε δύσκολες ώρες για λόγους οικονομικούς και θα πρέπει όλοι, και οι αιρετοί και οι υπάλληλοι, να κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να απαλύνουν τον πόνο των συμπολιτών τους.
Ευχές έδωσε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, μιλώντας για αναγκαιότητα διεκδίκησης των πολιτών και αλλαγής.
Αίσθηση προκάλεσε η ευχή της διευθύντριας διοικητικού, Χριστίνας Στρατικοπούλου – η οποία έκοψε κομμάτι εκ μέρους των υπαλλήλων –, λέγοντας χαρακτηριστικά «καλή χρονιά και να έχουμε όλοι δουλειά!».
Κομμάτια από την πίτα έκοψαν αντιδήμαρχοι, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, καθώς και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, εκ μέρους και των άλλων προέδρων και τοπικών συμβούλων.
Το φλουρί έτυχε στην υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας και προϊσταμένη του ΚΕΠ Φιλιατρών, Έφη Γεωργίου, και αντιστοιχεί σε άδεια τριών ημερών!