Νέα στοιχεία στο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που εμπλέκουν και δικηγόρο


Κατατέθηκε συμπληρωματική δικογραφία
Νέα στοιχεία και διαστάσεις για τη δράση του μεγάλου δικτύου διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με δεκάδες συλλήψεις στην Ηλεία και τη Μεσσηνία, δίνει συμπληρωματική έρευνα της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», ήδη συγκροτήθηκε συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση και έχει κατατεθεί αρμοδίως. Σε αυτή περιλαμβάνονται 35 άτομα ακόμα, ανάμεσά τους το όνομα μιας δικηγόρου εκτός Μεσσηνίας, με το σύνολο των εμπλεκομένων πλέον να ξεπερνά τα 190 άτομα.

Και Μεσσήνιοι
Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από πολύμηνη έρευνα και παρακολούθηση τηλεφώνων και συνομιλιών, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας πραγματοποίησε το Δεκέμβριο αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις σε Ηλεία και Μεσσηνία, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις.
Η Αστυνομία είχε ανακοινώσει την εξάρθρωση ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών που αποτελούνταν από 3 εγκληματικές οργανώσεις. Ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες ένας 69χρονος Μεσσήνιος συνταξιούχος αστυνομικός και ο γιος του, ενώ η αρχική δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 7 Μεσσήνιους.

Και όνομα δικηγόρου
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές Αρχές, μπορούν πλέον να ταυτοποιήσουν τους ιδιοκτήτες μεγάλης χασισοφυτείας, περίπου 1.300 δέντρων, την οποία αποδίδουν σε έναν από τους συλληφθέντες του Δεκεμβρίου.
Ακόμα πιο σημαντικό είναι το στοιχείο που αναφέρουν στη συμπληρωματική δικογραφία οι Αρχές, πως δικηγόρος, εκτός Μεσσηνίας, είχε ενημερώσει τηλεφωνικά και πριν από τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας το Δεκέμβριο μετέπειτα συλληφθέντα, ότι «η Μεσσηνία κάνει δικογραφία εις βάρος του».
Στη συμπληρωματική δικογραφία περιλαμβάνονται κι άλλα σημαντικά στοιχεία, αλλά και ύποπτες κινήσεις και ενδείξεις προσώπων από την Ηλεία που είναι υπεράνω πάσης υποψίας, ενώ περιλαμβάνονται και ονόματα Μεσσηνίων που δεν υπήρχαν στην αρχική δικογραφία.
Πάντως, στο Δικαστικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκκρεμεί απόφαση για προσφυγές που είχαν κατατεθεί και αιτήματα, ώστε η δικογραφία να φύγει από τη Μεσσηνία και να ανατεθεί στο Εφετείο Πατρών.

Της Βίκυς Βετουλάκη