Ορισμός επιτροπών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης


Τριάντα τρία συνολικά θέματα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής.
Κατά τη διάρκειά της θα οριστούν ο ειδικός γραμματέας (πρακτικογράφος) του Δημοτικού Συμβουλίου με τον αναπληρωτή του και οι γραμματείς της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με τους αναπληρωτές τους. Θα συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσήνης, θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Καλαμάτας-Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας, οι σύμβουλοι για το Σύνδεσμο Ύδρευσης Καπετάν Τέλος Άγρας και το Σύνδεσμο Ύδρευσης Άγιος Φλώρος, ενώ θα οριστούν τα μέλη για τη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΑΔΗΜ, πρόεδρος και αντιπρόεδρός της.
Επίσης, θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), θα οριστούν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, θα συσταθεί η Επιτροπή Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Μεσσήνης, θα οριστούν τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, θα συγκροτηθεί η επιτροπή εκτιμήσεων και η επιτροπή δημοπρασιών, θα συσταθεί η προβλεπόμενη από το νόμο τριμελής επιτροπή και θα ακολουθήσουν ο ορισμός μέλους στη γνωμοδοτική επιτροπή για τον καθορισμό θέσεων άσκησης υπαιθρίου εμπορίου, ο ορισμός μελών τριμελούς επιτροπής του άρθρου 11 του 4264/2014, ο ορισμός μελών Σχολικών Επιτροπών και ο ορισμός μελών πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου Συμβουλίου Επιθεωρήσεων Θεάτρων – Κινηματογράφων
Θα συγκροτηθεί η Οργανωτική Επιτροπή για τη διαχείριση του έργου «Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη» και θα τροποποιηθούν δύο παλαιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα τεθούν προς έγκριση το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευή και άρση επικινδυνότητας κτηρίου Δημοτικού σχολείου Πεταλιδίου», η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση οδού Πελεκανάδα –Μηλιώτη», ο 2ος Συγκριτικός Πίνακας της εργασίας «Αποκατάσταση Βλαβών Ύδρευσης», η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας πυρόπληκτων τοπικών κοινοτήτων Δ.Ε. Βουφράδος», η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης, του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση –Συντήρηση δρόμου Κεφαληνού –Καλογερέσι», όπου θα οριστεί εκπρόσωπος στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης.
Επίσης, θα συζητηθεί η οριστική παραλαβή της μελέτης «Γεωλογική μελέτη ρέματος Μαυροζούμενα της Τ.Κ. Βαλύρας», η παράταση προθεσμίας της Γεωτεχνικής Μελέτης «Μελέτη έργων συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης ακαθάρτων λυμάτων Δήμων Αίπειας και Κορώνης» (Μελέτη αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού), αλλά και η έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Βελτίωση δρόμου Κακοπέτρι έως διασταύρωση δρόμου Βαλύρα –Αρχαίας Μεσσήνης».
Τέλος, θα συζητηθούν η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜ, η παραχώρηση χώρων, η βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών σε ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, καθώς και οι προεκτιμώμενες δαπάνες του φετινού καρναβαλιού.