Ο Γ. Τσώνης ορκίστηκε νέος δήμαρχος Μεσσήνης


«Μαζί θα τα καταφέρουμε, να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Μεσσήνης, να τον οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, να πετύχουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει στους κατοίκους, να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».
Με τα λόγια αυτά έκλεισε την ομιλία του, αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας της υπό αυτόν Δημοτικής Αρχής, ο νέος, μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου, δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης.
Δεκάδες άτομα είχαν κατακλύσει από νωρίς το Δημαρχείο Μεσσήνης και γρήγορα δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλοί θεατές εκτός του κτηρίου.
Στην τελετή ορκωμοσίας προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ με το πέρας της με τη λέξη «άξιος» και παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι παριστάμενοι στο δημαρχιακό θώκο τον κ. Τσώνη.
Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας επισήμανε πως είναι περίοδος συναίνεσης και συνεννόησης, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
 
Σκληρή δουλειά
Κατά την ομιλία του ο κ. Τσώνης, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες της καθημερινότητας, σημείωσε πως οι πανηγυρισμοί τελείωσαν με την ορκωμοσία και δήλωσε αποφασισμένος για σκληρή, επίμονη, μεθοδική και συστηματική δουλειά από όλους, το δήμαρχο, τους αιρετούς, τους εργαζόμενους στο Δήμο, τονίζοντας πως «στην προσπάθειά μας αυτή θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε και θα αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας».
Έτσι, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα μοναδικής ποιότητας αγροτικά μας προϊόντα, όπως είναι το λάδι και οι βρώσιμες ελιές, οι πεντακάθαρες αμμώδεις παραλίες, οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί μας χώροι με προεξάρχουσα την Αρχαία Μεσσήνη, η γειτνίαση με το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Καλαμάτας και ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Μεσσήνη με την Αθήνα, είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε για την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας».
Όπως επισήμανε στη συνέχεια, «θα λειτουργήσουμε με διαφάνεια, με αξιοκρατία, με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες θα προστατεύουμε το περιβάλλον, θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα παραβατικότητας και θα προσπαθήσουμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Φιλοδοξία μας είναι να λύνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα καθημερινότητας και να σχεδιάσουμε το μέλλον του Δήμου μας όπως του αξίζει.
Ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και αυτούς που για οποιονδήποτε λόγο δεν είμαστε η επιλογή τους».
Ο νέος δήμαρχος τόνισε ότι νικητής είναι ο λαός του Δήμου Μεσσήνης και διαβεβαίωσε τους παριστάμενους πως «η Δημοτική Αρχή θα είναι όλων, ανεξαιρέτως των κατοίκων του Δήμου Μεσσήνης. Η νέα Δημοτική Αρχή, χωρίς αποκλεισμούς, ενωτικά, με νέες αντιλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ενδιαφέρεται, θα συμμετέχει, θα σχεδιάζει, θα προγραμματίζει και θα αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα του Δήμου. Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε τα μανίκια, να δουλέψουμε σκληρά, μεθοδικά, συλλογικά και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες του Δήμου μας, ώστε να τον κάνουμε ανθρώπινο, αξιοζήλευτο και δημιουργικό.
Και αυτό θα είναι έργο όλων μας, γιατί κοινή θα είναι και η προσπάθειά μας. Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε τους συνδημότες μας αρωγούς και συμπαραστάτες».
 
Αντιδήμαρχοι οι Ν. Ξαρχάκος και Κων. Γεωργακόπουλος
Ήδη από χθες, με απόφαση του κ. Τσώνη, ορίστηκαν αντιδήμαρχοι έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 οι Νικ. Ξαρχάκος και Κων. Γεωργακόπουλος. Ο κ. Ξαρχάκος ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών – Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, αλλά και καθήκοντα αναπληρωτή δημάρχου, ενώ ο κ. Γεωργακόπουλος ανέλαβε χρέη αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών.
Εξάλλου, μεθαύριο, στις 6.00 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου να εκλεγεί το προεδρείο, αλλά και τα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου