Ο Παν. Νίκας διαφωνεί με την εκχώρηση της μαρίνας σε τρίτους


Συνάντηση με τους μετόχους της μειοψηφίας (κατέχουν το 40%) της Μαρίνα Καλαμάτας Α.Ε., το 60% της οποίας ανήκει στον όμιλο Κυριακούλη, που έχουν δημιουργήσει συνεταιρισμό με περίπου 60 μέλη, είχε το βράδυ της Τρίτης στο δημαρχείο ο δήμαρχος Καλαμάτας, παρουσία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος των Καλαματιανών μικρομετόχων.
Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο δήμαρχος επισήμανε πως ο Δήμος είναι αντίθετος σε εκχώρηση της μαρίνας προς τρίτους, διότι αυτή η υποδομή συνδέεται με τη λειτουργία, την αισθητική και την ψυχαγωγία μιας μεγάλης, αναπτυσσόμενης περιοχής και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο ως αντικείμενο προς αγοραπωλησία. Επιδιώκει, δε, να έχει λόγο για τη χρήση και τη λειτουργία της μαρίνας, κάτι που εκφράσθηκε και με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από εκτενή σχετική συζήτηση.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρχει μεταξύ Δήμου και μετόχων μειοψηφίας δίαυλος επικοινωνίας για αμφίδρομη πληροφόρηση.
Επισημαίνεται πως η μαρίνα Καλαμάτας ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Οικονομικών την έχει παραχωρήσει κατά χρήση για 35 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμος την ενοικίασε το 1998 σε εταιρεία για 25 χρόνια, μέχρι το 2023.