Ο Στάθης Τσουκάλης και επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στο Δήμο Οιχαλίας (φωτογραφίες)

Ο Στάθης Τσουκάλης και επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στο Δήμο Οιχαλίας (φωτογραφίες)

«Ανασυγκρότηση, αναγέννηση και ελπίδα
για το Δήμο Οιχαλίας» το όνομα του συνδυασμού

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας 

«Ανασυγκρότηση, αναγέννηση και ελπίδα για το Δήμο Οιχαλίας» είναι το όνομα του συνδυασμού που με επικεφαλής τον Στάθη Τσουκάλη θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του Μαΐου. Η παρουσίαση του συνδυασμού, καθώς και του προγράμματος του κ. Τσουκάλη, έγιναν χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά, με τον υποψήφιο δήμαρχο να μην κάθεται στο πάνελ, αλλά να βηματίζει στο χώρο και να μιλά όρθιος στους παριστάμενους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο σχετικά με τα προβλήματα του τόπου και συνεχίστηκε με την πρόταση του κ. Τσουκάλη για ένα Δήμο με οικονομική αυτοτέλεια, που θα έχει παραγωγή και θέσεις εργασίας, που θα αλλάξει την ποιότητα ζωής, θα προστατεύσει το περιβάλλον και θα ξεφύγει από τη σημερινή διαχείριση και διακυβέρνηση.
Έτσι, κατέθεσε την πρόταση να δημιουργηθεί εργοστάσιο βιομάζας στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, όπου δε θα υπάρχουν ρύποι και όλα θα γίνονται υπόγεια, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει μιλώντας στο «Θ» προ διμήνου, άποψη που υποστήριξε και ο παριστάμενος καθηγητής Δ. Κανακόπουλος.
Η βιομάζα θα προέρχεται από τα σκουπίδια του Δήμου Οιχαλίας και μόνο, τα φύλλα και τα κλαδιά της ελιάς, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ρεύμα, αέρας (θερμός και ψυχρός) και λίπασμα.
Μίλησε, επίσης, για το συσκευαστήριο – τυποποιητήριο όλων των ζωικών και φυτικών προϊόντων της περιοχής, που θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας τον παραγόμενο ψυχρό αέρα από τη μονάδα της βιομάζας.
Θα ζητήσει, όπως είπε, να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση του Μελιγαλά και σε δεύτερη φάση αυτή του Διαβολιτσίου και του Δωρίου.
Επόμενο έργο που θα προταθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ θα είναι η ενοποίηση των φαραγγιών που έχει ανοίξει ο ΕΟΣ Καλαμάτας, των τουριστικών περιοχών και των αρχαιοτήτων, ενώ τη διαχείριση όλου αυτού του πλούτου θα αναλάβουν τα δημοτικά διαμερίσματα.
Εντυπωσιακό ήταν και το έμβλημα του συνδυασμού με τρία τόξα: ένα στα αριστερά με πορτοκαλί χρώμα με τη λέξη ανασυγκρότηση, ένα στα δεξιά με μπλε χρώμα, που συμβολίζει την Ελλάδα, με τη λέξη αναγέννηση και στην ένωσή τους ένα ακόμη, με τη λέξη ελπίδα.
Σε άλλο σημείο δεσμεύτηκε πως το πρόγραμμα του συνδυασμού του θα διανεμηθεί πόρτα πόρτα σε κάθε δημότη από τον ίδιο, πως θα συνεργαστεί με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς ανάπτυξης και σε αυτό το πλαίσιο, γνωστοποίησε πως θα καταβληθεί προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν τα λειτουργικά έξοδα, που φτάνουν στα 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς απόλυση προσωπικού.
Ανέφερε, επίσης, ότι ο Δήμος θα προσλάβει ειδικευμένο προσωπικό για να μειωθεί σημαντικά ο απαιτούμενος χρόνος αδειοδοτήσεων για μονάδες που πρόκειται να εγκατασταθούν στη ΒΙΠΕ, ενώ θα διεκδικήσει την αξιοποίηση και ενίσχυση των υποδομών της ΒΙΠΕ, επειδή η έλλειψή τους αποθαρρύνει την προσέλκυση νέων.
«Αυτό είναι ένα μεγάλο έργο κι εγώ έχω γεννηθεί για τα μεγάλα», ανέφερε πολλές φορές, θέλοντας να επισημάνει πως δεν τον τρομάζουν οι όποιες δυσκολίες.