Προχωρά η διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Προχωρά η διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Στο «φουλ» βρίσκονται οι μηχανές των υποψήφιων δημάρχων στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, καθώς η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων με τα οποία θα κατέλθουν στις προσεχείς εκλογές είναι σε εξέλιξη.
Όπως αναμένεται, θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Δ. Καφαντάρης και οι Η. Κανάκης, Ν. Καραμπάτσος και Γ. Καρμίρης, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα πράξει ο Λ. Φιλιππόπουλος, ο οποίος δέχεται συνεχώς πιέσεις να ηγηθεί ψηφοδελτίου.

Διάψευση Καφαντάρη
Το πολιτικό σκηνικό διαταράχθηκε από την ανάρτηση σε μπλογκότοπο της πληροφορίας ότι ο σημερινός δήμαρχος Δ. Καφαντάρης θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου με τον Π. Τατούλη, γεγονός που διέψευσε κατηγορηματικά με δήλωσή του.
Σε αυτή αναφέρει: «Διαψεύδω κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί υποψηφιότητάς μου για το αξίωμα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να παραιτηθώ από τη διοίκηση του Δήμου Πύλου – Νέστορος, για τον οποίο οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους και εργάζομαι καθημερινά, με συνέπεια και αφοσίωση, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Θα ήθελα να συστήσω στο συντάκτη της παραπάνω είδησης, με την προϋπόθεση ότι επιθυμεί να ασκεί το λειτούργημα της αντικειμενικής ενημέρωσης και όχι άλλου είδους σκοπιμότητες, να προβαίνει στη διασταύρωση των πληροφοριών. Η παραπληροφόρηση των αναγνωστών προκαλεί μόνο σύγχυση».
Ο κ. Καφαντάρης μας είπε, επίσης, ότι σήμερα θα ανακοινώσει συνέντευξη Τύπου, κατά πάσα πιθανότητα το μεσημέρι της Παρασκευής, προκειμένου να προβεί σε ανακοινώσεις περί καθόδου του στις εκλογές.
Ερωτηθείς για το πότε θα πρέπει να αναμένεται η γνωστοποίηση του ψηφοδελτίου, απάντησε πως θα τελειώσει με την κατάρτισή του στο Πρωτοδικείο.

Στα τέλη της εβδομάδας
Περί τα τέλη της εβδομάδας θα πρέπει να αναμένουμε ανακοινώσεις και από τον έτερο υποψήφιο, Ηλία Κανάκη. Όπως μας ανέφερε, η συγκρότηση του συνδυασμού του βρίσκεται σε εξέλιξη και στόχος είναι να αποτελείται από ανθρώπους ηλικίας έως 40 ετών, ο οποίος και έχει επιτευχθεί κατά 80%.
Όσον αφορά στον κ. Γ. Καρμίρη, είχε ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές, ως επικεφαλής της αυτόνομης ανεξάρτητης κίνησης πολιτών «Πυλίων Πολιτεία».
Σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από ώριμους, με γνώση και ανιδιοτελείς πολίτες, εκλεγμένους άρχοντες που δε θα παίρνουν ούτε ένα ευρώ μισθό. Απεναντίας, ο μισθός που θα τους ανήκει, κάθε μήνα θα πηγαίνει για έργα κοινωφελή ή υποδομών, σε διαφορετικό κοινοτικό διαμέρισμα».
Ο Ν. Καραμπάτσος συνεχίζει την προσπάθεια συγκρότησης συνδυασμού, σύμφωνα με όσα μας είπαν στενοί συνεργάτες του. Περιόδευσε σε Βουνάρια, Κόμπους, Φαλάνθη και Χωματερό, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις περί τα τέλη της εβδομάδας.
Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, συνεχίζοντας την προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων των κατοίκων και της περιοχής από κοντά, επισκέφθηκε χθες την Κορώνη και προχθές τη Χώρα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δέχθηκε και εκεί νέες πιέσεις, να ηγηθεί ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει το Δήμο Πύλου- Νέστορος.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι σε κλίμα φιλικό και ζεστό αντάλλαξε απόψεις και άκουσε φίλους, αλλά και αγνώστους που μπήκαν στη συντροφιά, τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την προκοπή του τόπου.
Με τη σειρά του, τους εξομολογήθηκε και τις δικές του σκέψεις, οι οποίες άρεσαν και δημιούργησαν ένα θετικό κλίμα.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου