Σημαντικό ενδιαφέρον από Συλλόγους για το πρόγραμμα απόρων


Έντονο είναι το ενδιαφέρον φορέων και συλλόγων της Μεσσηνίας για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», που θα ξεκινήσει στη Μεσσηνία.
Χθες πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων είχαν συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, και συζήτησαν τους τρόπους συμμετοχής τους.
Η διαβούλευση συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες, ενώ ενδιαφέρον μπορούν να εκδηλώσουν όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εγγράφως μέχρι την Τρίτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 10.00, στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη (γραφείο 418, Διοικητήριο, 4ος όροφος, τηλ. 27210 93333, fax 27210 81909, E-mail: antiperiferiarxis.messinias@gmail.com).
 
Σύλλογοι
Για το πρόγραμμα υπάρχει ήδη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με τους Δήμους του νομού και τις Μητροπόλεις Μεσσηνίας, Τριφυλίας-Ολυμπίας και Γυθείου.
Στη χθεσινή συνάντηση στο γραφείο της κας Αλειφέρη συμμετείχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός/Παράρτημα Μεσσηνίας με τις εθελόντριες κα Τσατά και κα Δαμηλάτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η Υπομονή» Καίτη Κεράνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό Μεσσηνίας Κώστας Σαραβελάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μεσσηνίας, Βασ. Παπαδάκος.
 
Θετική ανταπόκριση
Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για το πρόγραμμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση του χάσματος της φτώχειας και σ’ αυτό μπορούν να συμμετέχουν οργανώσεις – εταίροι που είτε είναι πιστοποιημένοι στο πλαίσιο του Ν. 2646/98, καταναλωτικές οργανώσεις που εντάσσονται στο μητρώο της Γ.Γ. Καταναλωτή, ΜΚΟ που εντάσσονται στο Εθνικό Πιστοποιημένο Μητρώο, είτε άτυπα κοινωνικά δίκτυα με πρωτοβουλίες και δράσεις διανομής ειδών σε απόρους σε τοπικό επίπεδο, και τα οποία θα μπορούν να πιστοποιηθούν στη συνέχεια.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι έκριναν θετική την προσπάθεια και τη διαδικασία διαβούλευσης, ενώ εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι είναι ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της φτώχειας, οι δε φορείς που εκπροσωπούν θα συμμετέχουν από την πλευρά τους για την επίτευξη του στόχου αυτού. 

Της Βίκυς Βετουλάκη