Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Στάθης Αναστασόπουλος για το Δήμο Μεσσήνης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ Δ. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ: «ΤΙΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ»  
Την απόφασή του να προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Εκλογοδικείου Καλαμάτας για το Δήμο Μεσσήνης, ανακοίνωσε χθες ο τέως δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος.
Στη συνέντευξη που έδωσε, φωτογράφισε τον υποψήφιο βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, που στέρησε στο δημοτικό του συνδυασμό τη νίκη από την Α΄ Κυριακή και έβαλε το Δήμο Μεσσήνης σε περιπέτειες, λέγοντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι τις διχαστικές πρακτικές ο λαός τις ανταμείβει δεόντως!
Επίσης, διέψευσε φήμες ότι ανέλαβε έμμισθη θέση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και ότι συνταξιοδοτείται.
  
Απορίες και αιχμές για απόφαση
Ξεκινώντας από την απόφαση του Εκλογοδικείου, ο κ. Αναστασόπουλος είπε πως στη δημοτική του παράταξη προκάλεσε έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια, γιατί τόσο η θεώρηση του εκλογικού υλικού, κατά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, όσο και η νομική εκτίμησή του, τους παρείχαν βάσιμη βεβαιότητα ότι η διαφορά των δύο συνδυασμών ήταν σαφώς υπέρ του δικού του με αρκετά ψηφοδέλτια: «Αντ’ αυτού, όμως, είχαμε την ανατροπή της αρχικής απόφασης, υπέρ της άλλης πλευράς, η οποία θεωρούμε ότι μας αδικεί κατάφωρα. Απορία, μάλιστα, μας προκάλεσε και ο χρόνος έκδοσης της δικαστικής απόφασης, 8 1/2 μήνες μετά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. Μας βάζει σε προβληματισμούς και η ανακοίνωσή της 10 ημέρες προ των εθνικών εκλογών. Επίσης, μας προκάλεσε απορία η επιβεβαίωση της έντονης φημολογίας που διεκινείτο εδώ και δύο μήνες, σχετικά με το τελικό δικαστικό αποτέλεσμα και, μάλιστα, με τον ακριβή αριθμό της διαφοράς των 7 ψηφοδελτίων. Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή, όπως προαναφέρθηκε, θεωρώ ότι αδικηθήκαμε κατάφωρα, καθώς η απόφαση αυτή δεν είναι τελεσίδικη, προσφεύγουμε στο ΣτΕ, το οποίο πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει και με δεδομένο ότι ο νόμος προβλέπει ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε απόφαση, εντός 2-3 μηνών».
 
Ο Δ. Σαμπαζιώτης δίχασε
Ο κ. Αναστασόπουλος έκανε ειδική αναφορά και σε πρώην φίλους του, φωτογραφίζοντας τον υποψήφιο βουλευτή Δ. Σαμπαζιώτη, ο οποίος κατέβασε δικό του ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές και κατηγορώντας τον για διχαστικές ενέργειες.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια αναφορά στην περιπέτεια που περάσαμε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και να τονίσω ότι αν κάποιοι “φίλοι” μας, πρώην φίλοι μας, με τις ενέργειές τους δε δίχαζαν τις τοπικές κοινωνίες, η δική μας παράταξη θα έβγαινε από την Α΄ Κυριακή με ποσοστό άνω του 60%, διότι είχαμε δουλέψει σκληρά και είχαμε προσφέρει πολλά στον τόπο και τους συμπολίτες μας σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Είναι, όμως, μια ενέργεια που ο λαός δεν ξεχνά και αυτούς που ακολουθούν διχαστικές πρακτικές είμαι βέβαιος ότι θα τους ανταμείψει δεόντως την κατάλληλη στιγμή».
 
«Δε συνταξιοδοτούμαι»
Ο κ. Αναστασόπουλος διέψευσε στη συνέχεια τις φήμες των τελευταίων ημερών, ότι προσελήφθη ως ειδικός σύμβουλος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Επιπροσθέτως, θέλω να αναφερθώ σε μια σειρά ανυπόστατων, συκοφαντικών και σκόπιμων διαδόσεων που αφορούν στο πρόσωπό μου. Είναι κάποιοι που θέλουν να με “αποκαταστήσουν”, ντε και καλά τώρα. Λένε, δήθεν, ότι διορίσθηκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με μισθό 2.000 ευρώ και 4.000 ευρώ. Ουδέν αναληθέστερο. Ξεκαθαρίζω ότι η εν λόγω φημολογία είναι ένα μεγάλο ψέμα. Και παρακαλώ τους φίλους μου, όταν ακούν τέτοια πράγματα, να τα απορρίπτουν, διότι αυτοί που τα διακινούν ίσως αισθάνονται ότι με αυτό τον τρόπο απαλύνουν τον πόνο της δικής μας παράταξης, διότι αισθάνονται ένοχοι.
Διαστρεβλώνουν, λοιπόν, το πραγματικό γεγονός ότι προ ενός μηνός περίπου με τίμησαν οι συνάδελφοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και με εξέλεξαν πρόεδρο στο “Πελοπόννησος Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης”. Αυτή είναι, όμως, μια θέση άνευ αμοιβής, κάτι το οποίο ο καθένας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει.
Σε ό,τι αφορά τη φημολογία για εξασφάλιση δεύτερης σύνταξης για το άτομό μου. Τους ενημερώνω όλους αυτούς τους συκοφάντες ότι ως εκπαιδευτικός δε δικαιούμαι καμία άλλη σύνταξη πέραν αυτής του εκπαιδευτικού. Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να παίρνει δεύτερη σύνταξη, ακόμη και αν είχε δύο ή και περισσότερες τετραετίες ως δήμαρχος. Ας μην αγωνιούν, όμως, αυτοί που διακινούν αυτές τις συκοφαντικές φήμες για μένα και για το μέλλον μου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι αυτοδιοικητικά και πολιτικά είμαι παρών, ενεργός και δε συνταξιοδοτούμαι. Δε θα κάνουμε το χατίρι σε κάποιους να μας συνταξιοδοτήσουν πριν την ώρα μας.
Θέλω σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μας για τη στήριξή τους και να δεσμευτώ ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις».

Της Βίκυς Βετουλάκη

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Στάθης Αναστασόπουλος για το αποτέλεσμα του Εκλογοδικείου


Συνέχεια στο «σίριαλ» με το αποτέλεσμα των εκλογών του Δήμου Μεσσήνης θα δοθεί τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» ο Στάθης Αναστασόπουλος θα προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση του Εκλογοδικείου που  αποφάσισε ότι νικητής των εκλογών ήταν ο Γ. Τσώνης.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο « Θάρρος»