Συνελήφθησαν Αλβανοί που έκλεβαν λάδι και χρήματα από σπίτια


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και αποθήκη στη Λάμπαινα του Δήμου Μεσσήνης.
Για τις υποθέσεις συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, δύο Αλβανοί, ηλικίας 28 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Τρίτης οι δύο δράστες μπήκαν σε αποθήκη στη Λάμπαινα και αφαίρεσαν ελαιόλαδο βάρους 114 κιλών και τράπηκαν σε φυγή. Έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι σε πρακτορείο μεταφορών στην οδό  Αρτέμιδος, την ώρα που θα αναχωρούσαν για τη χώρα τους και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος της ποσότητας ελαιολάδου που είχαν κλέψει και συγκεκριμένα 6 δοχεία με 17 κιλά λάδι ο καθένας.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξακριβώθηκε ότι οι δύο Αλβανοί στις 8 και στις 12 Ιανουαρίου διέπραξαν ακόμη δυο κλοπές σε σπίτια στη Λάμπαινα, από όπου αφαίρεσαν 3.500 ευρώ.
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, η αξία του οποίου αγγίζει τα 4.000 ευρώ.
Επιπλέον, στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και σήμερα θα δικασθούν στο Αυτόφωρο. 
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.