Τέλος στην αγωνία για το Δήμο Μεσσήνης: απόφαση αύριο το μεσημέρι


Αύριο το μεσημέρι, στη 1.30, αναμένεται να ανακοινώσει σε δημόσια συνεδρίαση η πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας (Εκλογοδικείου) την πολυαναμενόμενη απόφαση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Μεσσήνης.
Ύστερα από αναμονή πέντε και πλέον μηνών, το δικαστήριο θα ανακοινώσει αύριο την απόφαση επί των ενστάσεων που είχαν κατατεθεί κατά του τελικού εκλογικού αποτελέσματος που είχε ανακηρύξει το Πρωτοδικείο. Η απόφαση  θα αναδείξει αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος ή θα έχουμε ανατροπή και ο Δήμος θα περάσει στα χέρια του κ. Γιώργου Τσώνη.
Μετά την καταμέτρηση στις εκλογές του Μαΐου το Πρωτοδικείο Καλαμάτας ανακήρυξε δήμαρχο Μεσσήνης, με μία ψήφο διαφορά, τον κ. Στάθη Αναστασόπουλο.
Αρχικά ζητήθηκε επανακαταμέτρηση των ψήφων, λόγω της ισχνής διαφοράς μεταξύ των δύο υποψηφίων και ακολούθησαν ενστάσεις και αντενστάσεις από τις δύο πλευρές.
Στις 29 Ιουλίου 2014, η υπόθεση συζητήθηκε στο Εκλογοδικείο. Σε μια αναλυτική διαδικασία, οι δύο πλευρές, των Στ. Αναστασόπουλου και Γ. Τσώνη, ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους και ζητήθηκε η εξέταση 232 ψηφοδελτίων. Μάλιστα, τέθηκε καθαρά θέμα πλαστότητας κατά την εκλογική διαδικασία και, κατά συνέπεια, νοθείας των εκλογών στην περιοχή. Γι’ αυτό και η υπόθεση έχει λάβει ποινική διάσταση, καθώς και οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει μήνυση για πλαστότητα. 
Απαντήσεις, λοιπόν, σε όλα αυτά αναμένεται να δώσει η αυριανή απόφαση του δικαστηρίου.
Β.Β.