Τελευταία μέρα σήμερα παραλαβής ψηφοδελτίων από την Περιφερειακή Ενότητα


Ακολουθεί η παράδοση εκλογικών σάκων στους Δήμους
Πυρετωδώς, μέχρι και τα μεσάνυχτα, εργάζονται αυτές τις ημέρες τα εκλογικά συνεργεία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, προκειμένου να ρυθμισθούν όλες οι λεπτομέρειες και να ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής.
Σήμερα το βράδυ λήγει και η άτυπη προθεσμία που δόθηκε στα κόμματα για να παραδώσουν στην Π.Ε. Μεσσηνίας τα ψηφοδέλτια. Η επίσημη προθεσμία έχει λήξει από την Παρασκευή, αλλά υπήρξε ανοχή λόγω των σύντομων προθεσμιών αυτών των εκλογών. Σήμερα λήγει και η προθεσμία αποστολής των ψηφοδελτίων για τους ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στη Μεσσηνία.

34 άτομα
Τα εκλογικά συνεργεία που έχουν ορισθεί στη Μεσσηνία αποτελούνται από 34 άτομα και αν απαιτηθεί, όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, θα ορισθούν κι άλλοι υπάλληλοι.
Αυτά εργάζονται πρωί – απόγευμα, ώστε να ετοιμασθεί το εκλογικό υλικό και να συμπληρωθούν οι εκλογικοί σάκοι που θα παραδοθούν στους Δήμους.
Το πρώτο εκλογικό υλικό που έφτασε στο Διοικητήριο ήταν τα βιβλία της εφορευτικής επιτροπής και τα λευκά ψηφοδέλτια, ενώ τα πρώτα κόμματα που έστειλαν τα κιβώτια με τα ψηφοδέλτια ήταν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΚΚΕ μ-λ και το ΟΚΔΕ. Η παραλαβή ψηφοδελτίων συνεχίσθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κλειστά την Τετάρτη
Μάλιστα, το Διοικητήριο και οι αρμόδιες υπηρεσίες χθες, όπως και σήμερα, θα είναι ανοικτές από τις 9.00 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα.
«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο με τα κόμματα για την αποστολή επαρκούς αριθμού ψηφοδελτίων, καθώς πρέπει να μας στείλουν 240.000 ψηφοδέλτια το καθένα, όσο και με το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και τους Δήμους», σημείωσε η κα Αλειφέρη.
Την προσεχή Τετάρτη ο 4ος όροφος του Διοικητηρίου θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, προκειμένου να ετοιμασθούν οι εκλογικοί σάκοι, τους οποίους θα παραλάβουν οι Δήμοι, για να τους παραδώσουν με τη σειρά τους στους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι θα αρχίσουν να τους παραλαμβάνουν από την Παρασκευή.

Της Βίκυς Βετουλάκη