Χωρίς Δημητριάδη, Κεϊτά αλλά για το διπλό στη Μάνδρα σήμερα η Καλαμάτα


Ο Πέτρος Δημητριάδης δεν κατέστη εφικτό να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στο δικέφαλο και αποκλείστηκε από την αποστολή της  Καλαμάτας για την αναμέτρηση με τον Μανδραϊκό που θα γίνει σήμερα στις 15:00 στο Δημοτικό γήπεδο Φράγκειο της Μάνδρας, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, στην πρώτη επίσημη υποχρέωση της Μαύρης Θύελλας για το 2015. Η απουσία του 38χρονου επιθετικού δεν είναι όμως η μοναδική για την Καλαμάτα, καθώς τελικά ούτε ο Μοχάμεντ Κεϊτά θα βρίσκεται στη διάθεση του Νίκου Κουρμπανά. Το δελτίο του 23χρονου μέσου δεν εκδόθηκε και ως εκ τούτου το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου δεν θα κάνει στο σημερινό ματς την παρθενική του εμφάνιση.
Άλλα προβλήματα δεν προέκυψαν με το κλείσιμο της προετοιμασίας, που ολοκληρώθηκε χθες το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο, και ο Νίκος Κουρμπανάς δείχνει να έχει κατασταλάξει στους ποδοσφαιριστές που θα εντάξει στο αρχικό σχήμα, επιζητώντας το πολυπόθητο διπλό. Ο Πάππος θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Μαρτίνος και Τριάντος η αμυντική τετράδα, ενώ πιο μπροστά στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Λουμπαρδέας, Σκάρος και Τσάτσος. Στα άκρα οι Νιφορόπουλος, Καλαντζής και προωθημένος ο Σαλαπάτας που επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό στο αρχικό σχήμα, ενώ θέση σε αυτό διεκδικούν και οι Αργυρόπουλος, Ηλιόπουλος. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν ακόμη οι Γεωργακόπουλος, Ζάρκος, Κουντάνης, Μούζος, Σκαρλάτος και Χαρίτος.

Μονόδρομος το διπλό μετά τη νίκη του Παναργειακού στη Μυτιλήνη
Η αναγκαιότητα κατάκτησης των τριών βαθμών από την πλευρά της Καλαμάτας, που καλείται να δείξει το καλό της πρόσωπο αλλά και ότι έμεινε ανεπηρέαστη από τη μεγάλη αγωνιστική της απραξία, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη μετά το χθεσινό διπλό του Παναργειακού στη Μυτιλήνη. Ο Σύλλογος του Άργους κέρδισε με 3-1 στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής, κτίζοντας μια σημαντική διαφορά από τους διώκτες του. Διατηρήθηκε στην κορυφή, όμως πλέον έφθασε στους 29 βαθμούς και βρίσκεται πέντε μπροστά από τον δεύτερο Αιολικό και 7 από τις ομάδες που ακολουθούν, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα.
Ν. Μπ.